Magyarok Szlovákiában: egy nagy verés, egy szép siker

2019.12.06. 22:11

A szlovák hokiliga pénteki, 27. játéknapján mindkét abban a bajnokságban szereplő magyar csapat idegenbe látogatott. A Diósgyőr a tabellán előtte álló Michalovce otthonában imponálóan kezdett: az első harmadot 3-0-ra nyerte úgy, hogy a 3 gólt 11 lövésből jött össze. A másodikra kapust is cseréltek a hazaiak, de hiába, bő 8 perc alatt újabb 2 miskolci gól született, így a meccs felénél 5-0-ra vezetett a DVTK.

A második a harmadban még szépített ugyan a hazai csapat, de az utolsó játékrész elején újabb miskolci góllal már 6-1 volt az állás; a vége 6-3-as miskolci győzelem lett. A DVTK-nál Rodman és St. Pierre 2-2 gólt lőtt, és mindketten adtak egy-egy gólpasszt is. Győzelmével a magyar csapat 39 pontos lett, és bár maradt a 8. helyen, egy pontra megközelítette épp a legyőzött mihalovcei (nagymihályi) csapatot. A felső házat jelentő 6. helytől öt pont a lemaradása.

Az újbudai MAC trencsényi túrája már sokkal rosszabbul alakult, igaz, ellenfelük a bajnokság 5. helyén áll. Bár a 9. percben kapott gólt a 14.-ben még ki tudták egyenlíteni, aztán 1 perc 22 másodperc alatt 3 gólt kaptak (a harmadik után kapust is cseréltek). Az 1-4-es első harmadot egy 0-2-es és egy 1-2-es zárta, így a vége 2-8 lett. Ez a MAC idei második legnagyobb veresége, a legnagyobbat szintén Trencsényben szenvedték el, novemberben, akkor 9-2 lett a vége.

A magyar csapat a 13 csapatos mezőnyben csak 11., 27 meccsen 26 pontot gyűjtött, az elmúlt tíz bajnoki meccséből nyolcat elvesztett. Rendes játékidőben még nyertek idegenbeli meccset idén.