A Phoenix kétszer verte a Los Angelest

2013.09.16. 10:22

murray.jpgÚjabb meccsekkel folytatódott az NHL előszezonja és a Columbus újonca, Ryan Murray már most bizonyította, hogy helyén van a szíve. Murray a 2012-es draft második választottja volt, tavaly novemberben egy WHL-s meccsen megsérült, most 23 perces jégidővel tért vissza. A Pittsburgh elleni meccsen, a hosszabbítás vége előtt 21,2 másodperccel szerezte a mindent eldöntő gólt. A Blue Jackets 5-4-re nyert, a Penguinsben Chuck Kobasew duplázott. A további hat meccsről a hajtás alatt.

A Toronto a 29 éves Paul Ranger győztes góljával verte 4-3-ra a Philadelphiát. Ranger a Tampa játékosaként öt szezont húzott le az NHL-ben, de 2009 óta nem lépett jégre a ligában, nyárom szerződött a kanadai csapathoz. A már három góllal is vezető Maple Leafs góljait Nazem Kadri, Troy Bodie és Mason Raymond szerezték, a másik oldalon Bryden Schenn, Doug Clarkson és Nock Cousins volt eredményes.

A St. Louis szétlövésben, 6-5-re győzte le a Dallast, A Bluesban Maxim Lapierre, míg a Dallasban a Stars 2013-as draftosa, Valerij Nyikuskin duplázott. Ugyancsak büntetők döntötték el a Buffalo és a Montreal (5-4) meccsét is. Két 2012-es draftos vitte győzelemre a Sabrest, Zemgus Grigenson két gólt ütött, Mihail Grigorenko szétlövést döntötte el. A montreali védő, Greg Pateryn három gólpasszt adott.

Viszonylag simán nyert az Ottawa a Winnipeggel szemben, a Senators új csatára, Bobby Ryan góllal és gólpasszal mutatkozott be. Ryan a friss csapatkapitány, Jason Spezzával és Milan Michalekkel alkotta az első sort.

Két különböző csapattal játszott egymással a Phoenix és a Los Angeles. Mindkét meccset a Coyotes nyerte. Az egyik csapat a három-három pontot szerző Brandon Yip, Guillaume Latendresse és David Rundblad segítségével 5-1-re nyert Los Angelesben. A másik Glendale-ben verte 4-2-re a Kingst a Coyotes-ban Jordan Szwarz, Shane Doan, Mikkel Boedker, valamint Keith Yandle szerezték, a kaliforniaiaknál két fiatal, Tanner Pearson és Bradon Kozun volt eredményes. Egy rossz hír a Phoenixért szorítóknak, Rostislav Klesla megsérült a hazai meccsen, Jordan Nolan történt ütközés után maradt a jégen, de nem veszítette el eszméletét, a vizsgálatok után derül ki, mennyit kell kihagynia.