Először volt boldog a Rangers-edző

2013.09.18. 10:40

pouliot.jpgKedden kilenc meccset játszottak az NHL előszezonjában, ezúttal a Calgary és a New York Islanders duplázott, mindkétszer a Flames nyert. Megvan a New York Rangers edzőjének, Alain Vigneault-nak az első sikere csapatával, a Philadelphiát gyűrté le, Beoit Pouliot szerezte a győztes gólt a harmadik harmadban. A Rangersben Martin Biron és Cam Talbot kapott lehetőséget a kapuban, a Philadelphiában Steve Mason, a Flyers góljait Maxime Talbot és Sean Couturier jegyezte. A New York-iaknál Derrick Brassard gólja mellett gólpasszt is adott. Pouliot gólja és a többi eredmény a hajtás alatt. Hírek Thomasról és egy ausztrál hokisról, aki a Washingtonnal készül.

A Calgary 5-3-ra és 4-2-re győzte le a másik New York-it, az Islanderst. Az előbbi meccsen Dennis Wideman kétszer is betalált, Curtis Glencross gólja mellett két gólpasszt is adott. A másik találkozón Sean Monahan volt a meccs embere, aki ugyancsak duplázni tudott. A fiatalembert idén, az első kör hatodik helyén draftolta a kanadai csapat.

A Los Angeles alaposan elintézte az Anaheimet, a Kings 6-0-ra nyert. Jeff Carter a harmadik játékrészben duplázott, Matt Frattin és Drew Doughty is gólja mellett két asszisztot jegyzett. Frattin az elmúlt három idényt a Torontóban töltötte, 82 meccsen 15+13 a mutatója.

A Buffalo a Columbus otthonában nyert Marcus Foligno két góljának is köszönhetően 3-1-re. Egy másik columbusi csapat pedig a Minnesotát győzte les 3-1-re. A Wildban bemutatkozott a svájci Nino Niederreiter, és az egyetlen hazai gólt szerezte. Büntetőkkel kapott ki a Washington a Bostontól, a nyolcadik körben Carter Camper rávezetése döntött. Az AHL-s center eddig háromszor kapott lehetőséget az NHL-ben. A Chicago Corey Crawford 19 védésével nullázta le a Detroitot, a Winnipeg pedig úgy győzte le az Edmontont 3-2-re, hogy már 3-0-ra is vezetett.

Tim Thomas már edzett egyet a Floridával, akár be is mutatkozhat a napokban. Egy érdekes hír, Nathan Walker lehet az NHL első ausztrál hokisa, aki jelenleg a Washington edzőtáborában készül. A jelenleg Vitkovice-játékos, Wales-ben született, de ausztrál állampolgárságot választotta, 2007 óta a cseh ligában edződik. Jelenleg 40 csatár van a Capitals listáján, így nem lesz egyszerű dolga.