Tíz gól Bostonban

2013.09.20. 10:52

detroit_4.jpg

A Detroit alaposan odacsapott a Bostonnak, nyolcat lőttek Zetterbergék a legutóbbi Stanley Kupa-döntősnek, a svéd volt az egyetlen, aki duplázni tudott a meccsen. Borzasztóra sikeredett P.K. Subban öccsének, Malcolm Subbannak az első meccse a Bruinsban, 28 lövésből nyolc bement, Jaromir Jagr gólt ütött a Bostonban. A nap igazolása Ryan Nugent-Hopkinsé, az 2011-es 1/1-es hét évre 42 millió dollárért kötelezte el magát az Edmonton Oilersszel. Hét előszezon meccs volt csütörtökön, 48 gól esett, ötnél kevesebb sehol. A lényeg a hajtás alatt jön.

Izgalmas volt a Chicago–Pittsburgh meccs is, amelyet hosszabbításban, Beau Bennett góljával a Penguins nyert meg. Sidney Crosby is a jégen volt, gólt is lőtt, a játéknap talán legszebb találata az övé. A 21 éves Benett első idénye volt a legutóbbi, 26 meccsen biztatónak mondható 14 pontot szerzett a jobbszélső.

A New York Islanders az első harmadban szétütötte a New Jersey kapuját a Prudential Centerben. 17 lövésből négy be is ment, Josh Bailey kétszer volt eredményes. Aztán feljött a Devils, de csak 5-3-ra tudott zárkózni a végére. A Toronto Ottawában nyert 3-2-re, de nem lehetett túl boldog, két játékosa is megsérült, Nazem Kadri gólt is lőtt, de nem tudta végigjátszani a meccset, a kapus Jonathan Bernier az első harmadban sérült le. A Buffalo könnyedén verte 5-2-re a Carolinát, Johan Larsson  két gólt lőtt, a Sabres harmadszor nyert.

A Tampa két 2010-es elsőkörös remek játékával győzte le a Nashville-t, Az 1/6-os Brett Connolly kétszer volt eredményes, de az 1/1-es Steven Stamkos is betalált. Jól ment a Minnesotának is Winnipegben, Zach Parise, Mikko Koivu és Ryan Suter nélkül is simán verték a Jets-t. A fiatalok kietettek magukért, a szinte teljesen ismeretlen Matthew Dumba, Charlie Coyle, Kris Foucault és Steven Kampfer voltak a góllövők.

A Dallas Starsnál Jamie Benn lett az új csapatkapitány, ő a hatodik a sorban, mióta a franchise 20 éve Dallasba költözött. A detroiti Teemu Pulkkinent előszezon meccstől tiltották el, a chicagói Michael Kostak elleni durvaság miatt. Hasonló miatt kapott három meccset a Tampából Adam Erne.