A Chicago most nem szúrta el a büntetőket

2013.09.21. 11:45

toews_2.jpgA Pittsburgh elleni, szétlövéses vereség után, most hasonló módon nyert a bajnoki címvédő, ezt a Washington bánta. Pedig Alekszandr Ovecskin az utolsó harmadban egyenlíteni tudott. A büntetők most sem mentek, de legalább Jonathan Toews bevágta, ez hozta a Chicago győzelmét, Antti Raanta három washingtoni büntetőt is védett. A Washington 2012-es, első köröse, Tom Wilson is betalált. Hat előszezon meccs volt pénteken, néhány meglepő eredménnyel, és teljesítménnyel, minderről és más érdekes hírekről, videóval a hajtás alatt.

A Montreal egy harmad alatt elintézte a Carolinát, húsz perc után már 4-0 volt a Quebecben lejátszott meccs állása a Canadiens javára, a vége pedig 6-0. Greg Pateryn és Alex Galchenyuk 26 másodperc alatt vágott kettőt. Paterynt 2008-ban, az ötödik körben draftolták, a legutóbbi szezonban kapott három meccset, most megint bizonyítani próbál a 23 éves védő. A végén P.K. Subban és Max Pacioretty is betalált.

Három nap, három győzelem és a Lightning egyik legnagyobb igazolása, Valtteri Filppula nagyszerű meccse a St. Louis ellen. A Detroitot nyolc szezon után elhagyó finn a 4-3-ra megnyert meccsen három gólpasszt oszott ki. A Tampában egy 20 éves orosz is gólt lőtt, a draftnélküli Artyom Szergejev a QMJHL-ben és az AHL-ben is játszott a legutóbbi idényben.

A harmadik harmadban, 1-3-ról állt fel a Colorado a Los Angelesszel szemben és végül Ryan O'Reilly hosszabbításban lőtt góljával nyert 4-3-ra, O'Reilly egyébként duplázott a meccsen. Patrick Roy érkezése óta első előszezon meccsét nyerte meg az Avalanche. A videón O'Reilly győztes gólja és a kommentátor öröme.

A Dallas San Antonióban, a Florida AHL-s farmcsapatának otthonában győzte le 4-1-re a Pantherst. Ezen a meccsen is egy nem draftolt játékos, a 23 éves francia, Antoine Roussel játszotta a főszerepet, aki két gólt ütött, majdnem a mesterhármas is összejött neki. Roussel a legutóbbi idényben 39 meccsen 14 pontot hozott össze a Starsban. Kalifornai rangadón az Anaheim hosszabbításban győzte le a San Josét, Ben Lovejoy érdeme a győztes gól

A Philadelphia meghosszabbította a csatár Matt Read szerződését, ami 2015-ben járt volna le, a következő öt évben, átlag 3,625 millió dollárt fog keresni a 27 éves hokis, akit nem draftoltak, 2011-ben került a Flyershez, akkor mutatkozott be az NHL-ben is, eddig 121 meccse 35 gólja és 36 gólpassza van. Calgaryban Mark Giordano lett a franchise 19. csapatkapitánya, Jarome Iginla távozása óta nem volt választott C betűse a Flamesnek.