Tíz meccs a bunyózó Clarksonnak

2013.09.24. 10:30

clarkson.jpgHét meccset játszottak az NHL előszezonjában kedden és négy olyan játékos volt, aki duplázni tudott. A legizgalmasabb meccsen a Boston hosszabbításban verte a Washingtont, Zdeno Chara kétszer is betalált, a Bruins győztes gólját Chris Kelly szerezte, neki ez volt a második gólja a preseasonban. Jesse Joensuu viszont már a harmadikat, az Edmonton pedig a Winnipeget verte, 0-1-ről fordított 2-1-re. A finn az elmúlt négy idényt az Islandersben húzta le, a leggólerősebb 2011-ben volt, igaz akkor 42 meccs jutott neki, hat gólt lőtt. A további lényeges a hajtás alatt, David Clarkson és Zach Kassian eltiltásával, videóval.

Szétlövés döntötte el a nap másik rangadóját, amelyen a Pittsburgh 3-2-re verte a Chicagót. Az egyik oldalon Kris Letang, a bajnoknál Bryan Bickel vágott kettőt, a Penguinsből James Neal és Sidney Crosby is értékesítette a büntetőjét. Szétlövéssel nyert a Minnesota a Columbus ellen Jason Zucker érdeme a győztes gól. Amúgy nem sok sikere volt az idegenbeli csapatoknak hétfőn, csak a Wild nyert vendégként. Az alábbi videón a nap talán legnagyobb védése, amelyet Jeff Zatkoff mutatott be. A Pittsburgh kapusa elnézett egy előre lövést, jobban mondva a korong a palánk összeíllesztésen pattant meg, az üres kapus lövésre visszaért Zatkoff, és futballkapusokat megszégyenítő vetődéssel mentett.

A Montrealban Max Pacioretty volt a duplázó, a New Jersey hiába egyenlített kétszer, Ryan White góljára már nem volt válasz. A másik két kanadai csapat, a Calgary és a Vancvouber is magabiztosan nyert, a Flames a Rangerst 4-1-re, a Canucks a Phoenixet 6-1-re győzte le. A Calgaryban a gól ütő és két gólpasszt adó Matt Stajan lett. A Vancouverben hat különböző játékos szerezte a fél tucat gólt, Jannik Hansen és Yannick Weber szerzett két-két pontot.

Érdemes egy rövid mérleget vonni az előszezon eddigi meccseiről. Az eddigi meccseken keletről a Toronto és a Columbus, nyugatról az Edmonton szerezte a legtöbb pontot, mindhárom csapat kilencet. Minden meccsén nyert eddig a Tampa Bay, rendes játékidőben nem kapott még ki a Toronto, a Tampa, a Washington, a Chicago, a Dallas és a San Jose. Nyeretlen már nincs, nyolc olyan is akad, amely csak egyszer nyert. A legtöbb gólt az eddig hat meccsen játszó Calgary lőtte (23), a legkevesebbet a háromszor jégre lépő New York Rangers (5). A legkevesebb kapott gól az Ottawa és a Colorado (6-6) neve mellett áll, míg a legtöbb a Winnipeg (19) mellett.

Nem csitulnak a kedélyek a vasárnapi, Buffalo–Toronto meccsen történtek miatt a kedélyek. David Clarksonra (Toronto) automatikus eltiltást kapott, 10 meccsen nem számíthat majd a szakvezetés, mert a cserepadról ugrott be verekedni. A korábbi Devils-hokis csapattársát, Phil Kesselt akarta megvédeni, akibe az egy fejjel magasabb, 122 kilós John Scott kötött bele. Kesselnek annyira elborult az agya, hogy a botjával esett neki Scottnak. Valamivel jobban járt a vancouveri Zach Kassian, aki csak öt meccsre meszeltek el, magas bot használat miatt okozott sérülést az edmontoni Sam Gagner-nek. Konkrétan az állkapcsát törte el, Gagner-ra hónapokig nem számíthat az Oilers. Egy másik Canucks-játékos, Dale Weise ugyanezen a meccsen egy szabálytalan, durva ütközés miatt kapott három meccset.