Kessel megúszta előszezonmeccs eltiltással

2013.09.25. 12:14

zidlicky.jpgA New Jerseynek egészen jól megy a félkészülési idényben, a Philadelphiának kevésbé, ez után nem is volt meglepő, hogy a két csapat előszezon meccsét a Devils nyerte. A győztes gólt a 25 éves Mike Sislo ütötte (a másikat képen látható Marek Zidlicky), akit nem draftoltak, az elmúlt három idényt az Albany Devilsnél töltötte. Rossz hír a Flyers-drukkereknek, hogy a tavalyi idényben 46 pontjával legeredményesebb philadelphiai, Jakub Voracek megsérült a meccsen, egyelőre nem tudni, kénytelen lesz-e kihagyni. Az Ottawa Jason Spezza, Bobby Ryan és Erik Karlsson nélkül győzte le a Torontót, a Maple Leafs-ben James van Riemsdyk és Dion Phaneuf is gólt szerzett. Volt még másik öt meccs a keddi játéknapon, a lényeg a hajtás alatt.

Először kapott ki a Tampa Bay, amelyben Steven Stamkos is betatált, de az újonc svájci Simon Moser és Kevin Klein találataival a Nashville nyert. A Lightningban Anders Lindback, a nashville-i Pekka Rinne korábbi cseréje, 31-szer védett. Az Edmonton Jordan Eberle góljával és 3 pontjával, David Perron duplájával az Oilers 5-3-ra nyert a New York Rangersszel szemben. A Dallasban Colton Sceviour és Jamie Benn lőtt kettőt a Coloradónak az első harmadban, Scviour ehhez még egyet tett a harmadikban. A 24 éves center 2011-ben és 2013-ban is 1-1 meccset játszott az NHL-ben, de gólt nem lőtt. A Texas AHL-s csapatában a legutóbbi idényben 62 meccsen 21 gólt ütött és 31 gólpasszt adott.

Egy nagyon fiatal center, a 19 éves cseh Tomas Hertl lőtt két gólt a Vancouvernek, a San Jose 5-0-ra nyert. Hertl a Sharks 2012-es, első körös draftosa, a Slavia Praha felnőtt csapatában is játszott már. A meccsen Joe Thornton három pontot hozott össze, a kaliforniai csapat öt meccs óta veretlen a preseasonban. Anze Kopitar győztes góljával verte a Los Angeles az Anaheimet.

Az is kiderült, hogy a bottal verekedő Kessel három meccstől tiltották el, így a csatár már egyetlen előszezon meccsen sem léphet jégre. A Buffalo ellen 10 meccset kapó David Clarkson pedig bejelentette, hogy nem fellebbez az eltiltás ellen.