A Pittsburgh kiütötte a Detroitot

2013.09.26. 11:29

pitts_1.jpgA Pittsburgh a Chicago után a Detroitot is elintézte az előszezon szerdai játéknapján. A Penguins ráadásul alaposan elverte a Red Wingset, Chris Kunitz két góljával és gólpasszával, valamint Sidney Corsby és Jevgenyij Malkin 2-2 asszisztjával 5-1-re nyert a Pens, amely a kapura lövésekben is igen nagy fölényben volt, a végére 37-17 lett ez a mutató. A Detroit kapuját az újonc Petr Mrazek védte, aki tavasszal Calder Kupa-győzelemre vezette a farmcsapatot, a Grand Rapids Grffinst.

A Buffalo odahaza nullázott, a Columbus bánta, Ville Leino, Mihail Grigorenko és Zemgus Girgensons voltak a Sabres gólszerzői, A 2013-as draft első buffalói váloasztottja, az orosz Nyikita Zadorov, entry-level megállapodást írt alá. Alekszandr Ovecskin is eredményes volt, Eric Fehr duplázott, a Washington a Nashville ellen nyert 4-1-re. A jégen volt és három gólpasszt adott Mihail Grabovszkij, aki a Torontótól szerződött Washingtonban még augusztus végén. Egyre jobban belelendül Charlie Coyle, a Minnesota 21 éves újonca, már a harmadik előszezon-gólját szerezte, a Wild a St. Louist verte 3-1-re.

Most Bobby Ryan is játszott az Ottawában, gólt is lőtt, a Canadiens a második perc végén vezetett, utána ötöt kapott, a végén Raphael Diaz szépített még. A Montreal védelmére legyen mondva, a hat védő, aki a jégre lépett, eddig összesen 99 NHL-meccset játszott. A hosszabbításban, Zbynek Michalek góljával nyert a Phoenix a Calgary ellen 3-2-re.

A New Jersey befejezte a kísérletezgetést, kialakul a 28 fős kerete. Ennek következményeként a korábbi elsőkörös Stefan Matteau, és további nyolc játékos elhagyta a Devils edzőtáborát. Az Albany Devilshez távozók: Scott Wedgewood kapus, Brandon Burlon, Eric Gelinas és Jon Merrill védők, Rod Pelley, Tim Sestito Mike Sislo csatárok. A védő Damon Severson visszatért a WHL-s Kelownához.