Ha hétfő, akkor a hét legjobbjai

2013.11.25. 19:44

Akik közül a legjobb most Jevgenyij Malkin lett. A Pittsburgh orosz csatára az elmúlt hét négy meccsének mindegyikén 2-2 pontot szerzett, összesen 1 gólt ütött és 7 gólpasszt osztott ki sorban az Anaheim, a Washington, a New York Islanders és a Montréal ellen. Malkinnak 22 asszisztja van, amely a San Jose-i Joe Thorntonnal együtt a legtöbb eddig a liga idei szezonjában. A Penguins ezen a négy meccsen az utolsót, a Canadiens ellenit bukta el. A hajtás alatt a továbbiak és friss hírek az NHL-ből.

Éppen az a montréali Max Pacioretty lett a második, aki a Pittsburgh elleni találkozón vágott két gólt. Heti produkciójának értékét növeli az a tény, hogy a Minnesota ellen mesterhármast ért el, három meccsen kétszer is az ő nevéhez fűződik a győztes gól, 5 gólt szerzett, tripláznia 2012. február 9-e után sikerült. Nincs olyan hét, amikor kapus ne lenne a legjobbak között. Most az edmontoni Devon Dubnyknak sikerült ez, aki az utolsó három meccsén mindig győztes csapat kapusa volt. 0,974-es védéshatékonysággal zárt. A Columbus elleni meccsen idei első shutoutját érte el, 18 meccse van idén, 6-10-1-gyel áll.

Martin Erat távozhat a Washingtonból, a vezetőkkel folytatott tárgyalások után legalábbis erről beszéltek a felek. A 32 éves cseh az iDNES hírügynökségnek beszélt arról, hogy úgy érzi, lépni kell. A fővárosban sem marasztalnák a korábbi Nashville-hokist, aki ebben a szezonban 23 meccsen 0+6-tal állt.

A Tampa Bay az AHL-ből Nyikita Kucserovot és Dmitrij Korobjovot hívta fel, előbbi csatár, utóbbi védő, Kucserov eddig 17 meccsen 24 pontot – 13 góllal – termelt.