Nagy Gergő az NHL előszobájában

2014.02.26. 21:30

 Mol Ligából, az Érsekújvártól az észak-amerika CHL-be szerződő Nagy Gergő élete nagy lehetősége előtt áll. A magyar válogatott hokis eddig a Quad Cityben szerepelt és 46 meccsen 41 pontot termelt. Megtetszet ez az AHL-ben szereplő Chicago Wolves vezetőinek, akik csütörökön várják a magyar játékost, ha szerencséje van, a pénteki meccsen már a Rochester Americans ellen pályára is léphet. Érdekes az is, hogy a Quad City a Minnesota Wildnak  - illetve az AHL-s Iowa Wildnak – ad általában játékosokat. A Chicago Wolves a St. Louis Blues farmcsapata, azaz, ha Nagy Gergő az AHL-ben is kiválóan teljesít, akkor a St. Louis lehetne a következő állomás. Ahogy a játékos fogalmazott, ha nem is ez az első cél, hanem a lehetőség kihasználása.

 „Szerdán még játszom este a Missouri ellen – mondta Nagy Gergő. – A meccs után azonban Chicago felé veszem az irányt, ahol csütörtökön már edzem is, pénteken pedig valószínűleg játszom.” – írta a magyar hokiszövetség honlapja.

Az AHL-ben, azaz az észak-amerikai hokiliga második vonalában eddig négy magyar szerepelt. Szuper Levente két szezont húzott le a St.Johns Flames-nél. Kóger Dániel több csapatot is megjárt, Hetényi Zoltán a Milwaukee Admirals és a Peoria színeiben is jégre lépett. Vas János pedig, akit a Dallas Stars draftolta, három idényt töltött el az Iowa Starsnál.