Eggyel közelebb a Los Angeles

2014.06.10. 09:11

lak3.jpgMost már valóban aggódhatnak a New York Rangers szurkolói, a Los Angeles egyetlen győzelemre került attól, hogy 2012 után, története során másodszor is elnyerje a Stanleyt. Ezúttal vita sem lejet arról, hogy melyik csapat érdemelte meg a győzelmet. A Rangers-drukkerek az első két meccs után azon rimánkodtak, hogy nehogy két góllal vezessen a csapatuk, mert mindkét Los Angeles-i meccsen - sőt a másodikon kétszer is - kétgólos előnyben volt a New York, mégis mindkétszer a Kings nyert hosszabbításban. Sorsdöntőnek indult a harmadik találkozó, és amilyen végeredményt hozott, könnyen lehet, hogy el is dőlt a párharc. 0-3-ról az NHL történetében 1942-ben tudott fordítani csapat, akkor a Toronto Maple Leafs állt fel a Detroit Red Wings ellen.

Fogalmazzunk úgy, a meccs első harmadának elején inkább a küzdelem dominált, igen kevés volt a kapura lövés is. Előbb Jonathan Quicknek volt egy óriási bravúrja, majd a játékrész kilencedik kapura menő ütése meghozta az első gólt is. Az utolsó másodpercek peregtek le, egészen pontosan 0,7 volt hátra a harmadből, amikor Jeff Carter ütötte rá a rosszul védekező New York-iak között, a korong pedig Girardi korcsolyájáról pattant a kapuba. Ez volt Carter 10. gólja a playoffban.

A második harmad Kings emberelőnyökkel kezdődött és a másodikból megszületett a második vendéggól is. Jake Muzzin lőtte el a sűrűből, Henrik Lundqvist nem láthatta a korongot. 0-2 után rákapcsolta a Rangers, hiszen minden veszni látszott és ekkor Quick tartotta a lelket a kaliforniaiakban, ha már neki sem sikerült menteni, akkor hárított helyette a kapuvas. De hiába ment előre a Rangers, bekapta a harmadikat is. Mike Richards elé szerencsésen került vissza a korong, és a Los Angeles-i nem hibázott.

Az utolsó játékrészben mindent egy lapra feltéve rohamozott a Rangers, de Quick zseniális volt, az utolsó harmad hazai fölényét jól mutatja a 11-2-es kapura lövési arány is. Szerdán, megint a Madison Square Gardenben, az életéért küzd a Rangers, de két meccs lesz még Los Angelesben, ebből az egyik elég a Stanleyhez. 1998 óta nem fordult elő, hogy valamely csapat söpréssel nyerje a bajnokságot, akkor a Detroitnak sikerült a Washingtonnal szemben.

Stanley Kupa, döntő, 3. mérkőzés:

New York Rangers-Los Angeles Kings 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

gól: Carter (20.), Muzzin (25.), Richards (38.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-0 a Los Angeles javára.