Taraszenko egykezes gólján ámul a világ

2014.11.04. 09:53

taraszenko.jpgEgyetlen meccs volt kedd hajnalban és ezt a St. Louis nyerte New Yorkba, szétlövésben győzte le a Rangerst. A meccs hőse Vlagyimir Taraszenko lett, aki gól lőtt - nem is akármilyet, egy óriási szóló végén, gólpasszt adott, majd az ő büntetőjével dőlt el a meccs is. A Blues sorozatban ötödször nyert, a 22 éves orosz csatár utolsó négy meccsét 6+2-vel, és +6-os plusz/mínusz mutatóval. zárta. A St. Louis győzelme már csak azért sem volt váratlan, mivel 1998. január 20-a óta egyszer sem kapott ki rendes játékidőben a Madison Square Gardenben, kilenc meccsből nyolcat megnyert. A Rangersben Martin St. Louis két gólt ütött, először ebben az idényben. Taraszenko parádés gólja – sokak szerint az idény eddigi legszebb találata –, és október hónap legjobbjai a hajtás alatt.

A Los Angeles-i Tanner Pearson lett az előző hónap újonca. A Kings 22 éves támadója 11 meccsen lépett jégre, 7 gólt ütött és 2 gólpasszt adott. Az úgynevezett hetvenes sor - a mezsszám miatt: Pearson 70, Toffoli 73, Carter 77 - 35 pontot hozott össze az előző hónap tizenegy meccsén.

Corey Perry, az Anaheim csatárát választották október legjobbjának. aki 12 meccsen 9+3-mal zárt, hatodik mesterhármasát is megszerezte. A 15 pontos (7+8) Sidney Crosby lett a második, az első pittsburghi 1995 óta, aki első két meccsén három, vagy annál több ponttal zárta, megszerezte 500. gólpasszát. A szintén 15 pontos Tyler Seguin lett a harmadik, a Philadelphia ellen karriercsúcsnak számító 4 gólpasszt adott, a Columbusnak pályafutása ötödik mesterhármasát vágta be. Itt a lista az elmúlt négy hét legjobbjairól.

New York Rangers-St. Louis Blues 3-4 - szétlövés után