Megvan az év védése is az NHL-ben

2014.11.14. 10:48

lehtonen_2.jpgKari Lehtonen, a Dallas kapusa mutatta be a Los Angeles elleni idegenbeli meccsen, a finn amúgy gólt sem kapott a bajnoktól. Összesen 27 védése volt Lehtonennek, és 28. gólnélküli meccse volt. Szenzációs bravúrjai voltak az egész meccs alatt, de amit a második negyedben mutatott be, arra tényleg nehéz szavakat találni. Egy kapu előtt kavarodás után a korong Jarett Stoll elé került, aki ügyesen fel is emelte. Lehtonen azonban elképesztő bravúrral odaért és a lepkésében halt el a korong. Óriási védés volt, érdemes megnézni.

Benne maradt a New York Rangers, és a Boston hokisainak a lábában a tegnapi meccs, 24 óra leforgása alatt kétszer léptek jégre, péntek hajnalban mindketten kikaptak. A Rangers csak szétlövésben a Coloradótól, a Boston viszont megint nagyon, megint egy Original Sixestől, a Montréaltól 5-1-re. A Bruins a két napot 2-11-es mérleggel záta. Az Avs viszont az Islanders elleni 0-6-ról állt fel, és Nathan MacKinnon büntetőjével verte a Rangerst, amelyben Carl Hagelin 200. meccsét játszotta, az Avs-ben Cody McLeod pedig 1000. büntetőpercét töltötte el. A Canadiensben Max Pacioretty duplázott, Jiri Sekac pedig 27 elpuskázott emberelőnyös lehetőség után ütött így gólt.

A Winnipeg két vereség után Blake Wheeler duplájával győzte le a Carolinát. Tampában nyert a San Jose, a siker kulcsa pedig Antti Niemi, a Sharks kapusa, a finn 32 védéssel segítette csapatát, a másik oldalon Ben Bishop 37-szer hárított. Joe Thornton (SJS) 1225 meccsét játszotta, 90. az örökrangsorban. A St. Louis Paul Stastny 55. percben szerzett góljával győzte le a Nashville-t, utolsó tíz meccséből a kilencediket nyerte.

Kilenc gólt hozott a Minnesota és a Buffalo meccse, nem is akármilyen leosztásban. Az első 20 perc hallatlanul izgalmas volt, hat gól esett, a hetedik percben 17 másodperc alatt három. Nino NIederreiter élete első mesterhármasát ütötte. Edmontonban nyert az Ottawa. sokat elmond azért sikeréről, hogy a meccs első két legjobbja edmontoni lett, a harmadik a Sens kapus Craig Anderson, aki 34-szer védett. Az Oilersben Jordan Eberle a 100. gólját szerezte, az ottawai Mike Hoffman nyitotta, majd a hosszabbítás harmadik percében zárta a gólok sorát. Jól teljesít ebben a szezonban a Calgary, amely most az Arizonát verte, harmadik csoportjában. A nyolc meccse pontszerző Mark Giordano győztes góllal folytata sorozatát

New York Rangers-Colorado Avalanche 3-4, szétlövés után

Carolina Hurricanes-Winnipeg Jets 1-3

Montreal Canadiens-Boston Bruins 5-1

Tampa Bay Lightning-San Jose Sharks 1-2

St. Louis Blues-Nashville Predators 4-3

Minnesota Wild-Buffalo Sabres 6-3

Calgary Flames-Arizona Coyotes 5-3

Edmonton Oilers-Ottawa Senators 3-4, hosszabbítás után

Los Angeles Kings-Dallas Stars 0-2