Pittsburgh, New York Islanders

2014.11.15. 16:44

halloffame.jpgEgy remek ünnepséggel kezdődött a szombat hajnali Toronto-Pittsburgh meccs. A találkozó előtt mutatták be azokat a nagyszerű hokisokat, akik hétfőn a hlahatatlanok közé kerülnek. Rob Blake, Peter Forsberg, Dominik Hasek, Mike Modano, és a posztumusz díjat kapó – helyette a felesége vett részt - Pat Burns, valamint az egykori játékvezető Bill McCreary sétált ki a szőnyeggel letakart jégre az Air Canada Centerben. Aztán a hazaiak örömét Pascal Dupuis rontotta el, aki kétszer is a Meaple Leafs kapujába talált, a Penguins idegenben nyert 2-1-re. A Pittsburgh idei legnagyobb csoportellenfele, a New York Islanders folytatta remek sorozatát, sorozatban ötödször nyert, a Floridát verte szétlövésben. A New York-i klub történetében ötödször fordult elő, hogy 16 meccs után 11 győzelemmel álljon, legutóbb erre 2002-ben volt példa.

Tíz meccs után először nyert a Columbus, amely az idén első gólját szerző James Wisniewski győztes találatával verte a Philadelphiát. Martin Hanzal a nap hőse, aki triplát vágott a Vancouvernek, az Arizona idegenben nyert 5-0-ra. Hanzalnak ez volt a második triplája az NHL-ben, és a hatodik játékosa a franchise-nak, aki klasszikus mesterhármast szerzett,  Devan Dubnyk a kilencedik shutoutját hozta. A New Jersey Mike Cammalleri hetedik idei – harmadik győztes – góljával nyert Washingtonban.

Volt egy rangadó is, amelyen a Detroit 4-1-re győzte le a Chicagót. Egy, eddig nem ismert hokis, Luke Glendening volt a meccs hőse, aki gólt ütött és gólpasszt is adott. A 25 éves centert nem draftolták, de tavaly már 56 meccse volt az alapszakaszban, idén a második gólját szerezte, ami neki egyéni rekord. Corey Crawforod 33-szor védett jól, a Red Wings a második harmadban 20-8-ra nyerte a kapura lövéseket.

Philadelphia Flyers-Columbus Blue Jackets 3-4

Washington Capitals-New Jersey Devils 0-1

Toronto Maple Leafs-Pittsburgh Penguins 1-2

Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks 4-1

Florida Panthers-New York Islanders 3-4 - szétlövéssel

Vancouver Canucks-Arizona Coyotes 0-5