Kilenc Nahsville-gól Torontóban

2014.11.19. 11:28

nashville_2.jpgSzámolatlanul potyogtak a gólok az NHL legutóbbi játéknapján. A 11 lejátszott meccsből hét ért véget úgy, hogy legalább öt gól esett. Torontóban 11, Dallasban 10 gólt láthattak a nézők, éppen a Maple Leafs vendégeként, a Nashville kilenc gólt ütött. A Predators úgy nyert, hogy a harmadik harmadban már 8-0-ra is vezetett, Shea Weber (0+3), és Taylor Beck (2+1) volt a legeredményesebb a meccsen. A negyedik soros Beck harmadik idénye ez, harmadik góljával már a csúcsát beállította. A Preds története során harmadszor jutott el kilenc gólig, 2006-ban a Calgaryt, és 2004-ben a Pittsburghöt is egyaránt 9-4-re győzte le. A nashville egy pont előnnyel, de vezeti a Central-divíziót, a Chicago öt pont hátrányban már csak a negyedik.

A második legtöbb gólt hozó meccset Dallasban játszották, ahol a Carolina nyert 6-4-re. A Stars az első harmadban még két gólll vezetett, aztán a másodikban gyorsan kapott négyet. A gólkirályjelölt Tyler Seguin hiába lőtt két gólt, 19. meccsén már a tizennegyediket, a másik oldal a hárompontos Eric Staal vezérletével megtartotta kétgólos előnyét a végére. A Dallas sorozatban hetedszer kapott ki otthon, a Carolina 11 meccs és 1996 februárja óta először nyert Dallasban.

A Tampa remekel idén, a New York Islanders még ennél is jobban. Most egymással játszottak és a New York-iaknak sikerült jobban a meccs. Még úgy is, hogy John Tavares ezúttal pont nélkül maradt. Az Islanders az utolsó hét meccséből a hatodikat nyerte meg, továbbra is üldözi a csoportelső Pittsburghöt, és mögötte már öt pont a hátrány. Ha így folytatják, ebből biztos playoff lesz. A Buffalót Brian Gionta vezette győzelemre a San Jose ellen, a csatár két gólt ütött, gólpasszt is adott. A meccs elején még csak 6200 néző volt a First Niagara Centerben, az időjárási körülmények miatt csak a mások harmadra teltek meg a széksorok, a nézők nem sokat veszítettek, a második játékrészben négy gól esett.

Három meccsen zárt kapus shutouttal. A Boston a St. Louist győzte le, Tuukka Rask 33-szor védett, a Bruins jó régen, 2001-ben nyert legutóbb otthon a St. Louis ellen, azóta hat vereség jött egymás után. A Blues most is dominált 33-17-re nyerte a kapura lövéseket. A Detroit Columbusban nyert, méghozzá kiütéssel, a 300. meccsén - a franchise történetének negyedik legtöbb - védő Jimmy Howard 28-szor védett, 19. shutoutja volt. Howardnál csak Terry Sawchuk (734), Chris Osgood (565), Harry Lumley (324) védett többet a Detroitban. A Pittsburgh a ligaelső Montréal otthonában nullázott, Marc-Andre Fleury 27-szer védett, utolsó kilenc meccséből nyolcszor győztes csapat kapusa volt, négyszer gólt sem kapott, zseniális sorozat, egyre van a 300. győzelmétől. Sidney Crosby is betalált, és a 22 éves Beau Bennett idei első gólját szerezte. életében második meccse, amikor két pontot szerzett, a találkozó legjobbja lett.

Ami a további meccseket illeti, az utolsó 11 meccséből kilencet idegenben játsszó Winnipeg otthon verte a New Jerseyt, a Jets már a harmadik csoportjában. Büntetők döntüttek Calgaryban, az anaheimi Corey Perry hibáját Sean Monahan használta ki. A Flames 0-2-ról jött vissza a meccsbe, ebben a szezonban már a 27. harmadik harmados gólját szerezte. A Washington Eric Fehr 64. percben ütött góljával nyert az Arizona otthonában, Fehr Brooks Orpik lepattanó lövését tette be közelről. Az Arizonában Sam Gagner az 500. meccsét játszotta, a Washingtonban John Carlson sorozatban a 314. meccsén volt pályán, amely a franchise történetének a harmadik leghosszabb sorozata. A Los Angeles a második negyedben nagyon megszórta a Floridát, negyedóra alatt szerzett négy gól megrogyazstotta a Pantherst, nem is tudott talpra állni. Matta Greene és Robyn Regehr az első idei gólját szerezte, Anze Kopitar és Bryden McNabb is két-két gólpasszt adott.

Boston Bruins–St. Louis Blues 2–0

New York Islanders–Tampa Bay Lightning 5–2

Columbus Blue Jackets–Detroit Red Wings 0–5

Buffalo Sabres–San Jose Sharks 4–1

Toronto Maple Leafs-Nashville Predators 2-9

Montréal Canadiens–Pittsburgh Penguins 0–4

Winnipeg Jets–New Jersey Devils 3–1

Dallas Stars–Carolina Hurricanes 4–6

Calgary Flames–Anaheim Ducks 4–3 – szétlövéssel

Arizona Coyotes–Washington Capitals 1–2 – hosszabbítás után

Los Angeles Kings–Florida Panthers 5–2