Daniel Sedin utolérte Henrik Sedint

2014.11.24. 08:37

Hsedin.jpgA Vancouver a Chicago elleni nagyszerű győzelmével ünnepelte Daniel Sedin 1000, mérkőzését. Az 1999-ben draftolt svéd a Canucks történetének harmadik játékosa – Trevor Linden (1140) és Henrik Sedin (1031) – aki elérte ez a mérföldkövet. D. Sedin a fracnhise legtöbb győztes góljának (69), hosszabbításos góljának (12) szerzője. Második a pont (825), az assziszt (514) és harmadik góllövőlistán (311). A karriercsúcsokat a dán Jannik Hansen folytatta a meccsen, aki pályafutása során először ütött mesterhármast. A magyaros Bo Horvatnak is nagyszerű estéje volt, három gólpasszt jegyzett és Trevor Linden 1990 februári hasonló produkciója óta a klub első újonca, aki ezt elérte.

A New York Rangers alaposan odacsapott a liga legjobbjának, 5-0-ra verte a Montréalt. Henrik Lundqvist mind a 21 lövést megfogta, a Rangers 1967 február 25-e óta nem verte meg így a Canadienst. Lundqvist 54. shutoutja volt, amellyel a 20. az örökrangsorban. Rick Nash megint betalált, 14. gólját ütötte, második a rangsorban Steven Stamkossszal és Tyler Seguin mögött. Martin St. Louis gólt ütött és gólpasszt adott már csak két pontra van az ezertől. A csatárok nagy napja volt ez a meccs, a 13 pontszerzőből 12 támadó.

Az Anaheim, az idén először eredményes Patrick Maroon győztes góljával verte az Arizonát. A Ducksban idén tíz különböző hokis ütött már győztes gólt. A St. Louis Winnipegben nyert, éppen az odavalósi Alex Steen két gólpasszával, 1-2-ról fordítva. A Blues sorozatban örödször győzte le a Jets-t. Az újonc kapus Jake Allen 28 lövést fogott meg, 6-2-0-val, 2,00 gól/meccs átlaggal és 0,923-as védéshatékonysággal áll.

Megszakadt egy remek sorozat a hétvégén. Jay Bouwmeester az elmúlt 10 év során először kényszerült kihagyni egy meccset, 737 bajnoki után hiányzott. Ez a szám aktív sportolók között a legnagyobb az összes major sportot ideszámítva és az ötödik leghosszabb az NHL örökranglistáján, amelyet továbbra is Doug Jarvis vezet, aki 964 meccsről egymás után nem hiányzott.

Ami a hétvége meccseit illeti, a New York Islanders okozta a legnagyobb meglepetést. Oda-vissza, két nap alatt kétszer győzte le a Pittsburgh-öt, előbb büntetőkkel, majd nagyon simán 4-1-re. A második meccsen a harmadik harmadban ütött a New York-i csapat három gólt, amely pontszámban utolérte a csoportelső Penguinst. A New Jerseyben Cory Schneider megdöntötte Martin Brodeur rekordját azzal, hogy egymás után a 20. meccsén volt kezdő, a Devils-kapus ezt egy shutouttal ünnepelte az Edmonton ellen. A New Jersen aztán Calgaryban büntetőkkel kapott ki vasárnap. Hasonló felemás mérleget zárt a Boston is, előbb a 14. büntetővel – előtte 13 kimaradt – győzte le a Columbust, majd másnap Montréal ellen kapott ki otthon, úgy, hogy a Bruins gólt sem ütött. A Canadiens 22 meccsből 16 győzelemmel áll, és ilyen sorozatra 1959 óta nem volt példa a klub történetében.

Toronto a Detroitot ütötte ki, a győztes Tampában Steven Stamkos a 14. gólját szerezte, a dallasi Tyler Seguin már a tizenötödiket, a San Josetól érkezett Jason Demers pedig góllal mutatkozott be új csapatában. Ahogy a Detroitból Carolinába szerződő Andrej Nestrasil is. A Chicago hetet vágott a hétvégén két meccset bukó Edmonton otthonában. Jonathan Toews két gólt ütött, Marian Hossa négy pontot szerzett. A philadelphiai Jakub Voracek 22 gólpasszal és 29 ponttal vezeti a listát, első 19 meccse közül ez volt a tizedik, amikor legalább két pontot szerzett. A Flyers történetében ezzel ő lett a hatodik – Peter Forsberg, Brian Propp, Tim Kerr, Mark Recchi, Bobby Clark után – ilyen játékos. A St. Louis STL-sora – Jaden Schwartz, Vlagyimir Taraszenko, Jori Lehtera – 47 pontot hozott a Blues utolsó 14 meccsén. A Florida az utolsó percben ütött két góllal egyenlített a Nashville ellen, a vége szétlövéses vereség.

Hétfői eredmények:

Winnipeg Jets-St. Louis Blues 2-4

New York Rangers-Montreal Canadiens 5-0

Anaheim Ducks-Arizona Coyotes 2-1

Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 4-1

Szombati eredmények:

Columbus Blue Jackets-Boston Bruins 3-4 - szétlövés után

Pittsburgh Penguins-New York Islanders 4-5 - szétlövés után

Edmonton Oilers-New Jersey Devils 0-2

Vasárnapi eredmények:

Ottawa Senators-St. Louis Blues 2-3

Boston Bruins-Montreal Canadiens 0-2

Toronto Maple Leafs-Detroit Red Wings 4-1

Tampa Bay Lightning-Minnesota Wild 2-1

New York Islanders-Pittsburgh Penguins 4-1

Philadelphia Flyers-Columbus Blue Jackets 4-2

Washington Capitals-Buffalo Sabres 1-2

Nashville Predators-Florida Panthers 3-2, szétlövés után

Dallas Stars-Los Angeles Kings 5-4

Colorado Avalanche-Carolina Hurricanes 4-3

Calgary Flames-New Jersey Devils 5-4, szétlövés után

Edmonton Oilers-Chicago Blackhawks 1-7

San Jose Sharks-Arizona Coyotes 3-4, szétlövés után