Megállíthatatlan a Metropolitan két legjobbja

2014.11.27. 11:23

crosby_8.jpgMegint a Pittsburgh-ge és a New York Islandersszel muszáj kezdeni. A Metropolitan-divízió két legjobbja hosszabbítás után nyerte meg a meccsét csütörtök hajnalban. Mindkét csapatnak 32 pontja van - és a Tampa Bay-jel együtt - már csak egy pontra vannak lemaradva a liga két legjobbja, a Montréa és az Anaheim mögött. A Pittsburgh-től ez mondjuk elvárható, de a már sorrendben ötödik győzelménél járó Islestő ez óriási bravúr. A Pittsburgh Blake Comeau mesterhármasával verte a Torontót, Comeau nevéhez fűződik a hosszabbításban esett győztes gól is, Jevgenyij Malkin 3 ponttal zárt, Sidney Crosby pedig a 800. pontját szerezte, ezzel csatlakozott Mario Lemieux-höz és Jaromir Jagr-hoz, akik szintén elérték ezt a mérföldkövet. A Penguins az utolsó 14 meccséből 11-et megnyert. Comeau 2010-ben ütött legutóbb mesterhármast, éppen abban az Islandersben, amely a Pittsburgh-ge együtt már 10 ponttal ellépett az üldözőktől.

Ez annak is köszönhető, hogy az Islanders éppen azt a Washingtont győzte le John Tavares hosszabbításban szerzett góljával, amely a két elsőt követi. A sikerek a nézők kedvét is meghozták Uniondale-ben, ezen a meccsen 16 700-an szurkoltak a Nassau Coliseumban. A meccsen hiába ütött két gólt is a 700. meccsét játsszó Alekszander Ovecskin, a vége vereség lett. Az Islanders novemberben 10-2-es mérleggel áll, tavaly ilyenkor 4-10-1 volt az eredménysora. A másik New York-i már nem volt ilyen szerencsés, a Rangers a Tampátó kapott, ahol Ryan Callahan (2+1), és Steven Stamkos (1+2) is három-három ponttal zárt. A másik oldalon Rick Nash 15. idei gólja és gólpaszáva a 300. pontja is megvan, a két asszisztot jegyző Martin St. Louis kettőre van az ezredik ponttól. A Bolts kapusa, Ben Bishop eddigi mind a hét meccsét megnyerte a Rangers ellen kezdőként.

A Winnipeg Bryan Little és Michae Frolik góljaival nyert Buffalóban, a Jets sokkal jobban szerepel idegenben, mint otthon. A Florida-Carolina meccs 21. másodpercében már gól esett, aztán 59 és fél percig semmi. Nick Bjugstad szerzte ezt. A Detroit könnyedén verte a Philadelphiát, a pályafutása 33. két, vagy többgólos meccsét játszó, most duplázó Pavel Dacjuk találataival. A Flyaers október 22-e óta képtelen nyerni idegenben. Stephen Weiss is betalált a Red Wingsben, ez volt karrierje 150. gólja.

Nyugaton tovább száguld a cél felé a Los Angeles és a Chicago. A bajnok Minnesotában oktatott, Martin Jones 28 lövésből nem kapott gólt. a Kings az első harmadban lerendezte a meccset, 15 perc és 19 másodperc alatt vágott négy gólt. A Wild 2014. január 14-e óta mindig lőtt legalább egy gólt saját közönsége előtt, a Kings pedig kilenc nap után megint négygólos harmadot produkált. Két nappal anaheimi veresége után, San Joseban nullázott a Calgary, Karri Ramo 32-szer védett jól, Jiri Hudler ütötte a Flames mind a két gólját.

Visszatér Martin Brodeur! A New Jerseynél idén szerződést már nem kapó, 42 éves kapus a St. Louis-sza edz. Ennek oka, hogy az első számú kapus, Brian Elliott kedden megsérült, még kérdéses mikor térhet vissza. A háromszoros Stanley Kupa-győztes, a kanadai válogatottal kétszeres olimpiai bajnok kapusnak 12 győzelem hiányzik ahhoz, hogy elérhesse a 700-as álomhatárt. Brodeur amúgy minden fontosabb kategóriában már az örökrangsor élén áll. A Bluesnál most az AH év kapusának választott Jake Allen az elsőszámú, Brodeur egyelőre a kispadra érkezne.

Buffalo Sabres-Winnipeg Jets 1-2

New York Islanders-Washington Capitals 3-2, hosszabbítás után

Detroit Red Wings-Philadelphia Flyers 5-2

Tampa Bay Lightning-New York Rangers 4-3

Florida Panthers-Carolina Hurricanes 1-0

Pittsburgh Penguins-Toronto Maple Leafs 4-3, hosszabbítás után

Minnesota Wild-Los Angeles Kings 0-4

Colorado Avalanche-Chicago Blackhawks 2-3

San Jose Sharks-Calgary Flames 0-2