Hatan a liga élén: Nashville és az Islanders is

2014.11.30. 15:28

bishop_1.jpgA Tampa, a Montréal, a Pittsburgh, a New York Islanders, Nashville, és a St. Louis 34-34 pontos, jelenleg ez a hat csapat vezeti a bajnokságot az alapszakasz valamivel több, mint az egynegyede után. Kezdjük ezzel a hat csapattal a vasárnapi értékelést. A Tampa Ben Bishop 26 védésével, Ryan Callahan, és Alex Killorn góljával és gólpasszával verte az Ottawát. Az ottawai David Legwand 1000. meccsét játszotta és a vendégek egyetlen gólját szerezte, ő a 293. játékos az NHL történetében, aki elért eddig a mérföldkőig. Csoporttársának, a Montréalnak már nem sikerült ilyen jól a szombat éjszaka, a Buffalótól kapott ki szétlövésben, a Sabresben Bryan Flynn az egyenlítő gólt szerezte, majd az ő büntetőjével dőlt el a meccs. Flynn draft nélkül került a ligába, 120 NHL-meccse és 29 pontja van. A Mteropolitanban a Pittsburgh Észak-Karolinában nyert, a meccs legjobbjának választott Christian Ehrhoff első szezonbeli gólját szerezte, a Pens 10-3-1-gyel fejezte be a novembert, negyedszer győzte le a Hurricanes franchise-t.

A washingtoni vereség után megint győzelemmel folytatta az Islanders. Méghozzá sima 3-1-gyel a New Jersey ellen úgy, hogy Jaroslav Halak megint remekül védett, 34 lövést fogott meg, kilencedik kezdőmeccsén nyert. A találkozó öt másodperccel a vége előtt, Casey Cizikas emberhátrányos góljával dőlt el. A meccs előtt a legendás Denis Potvint köszöntötték a Nassauban, aki tagja volt az 1980 és 1983 között négy Stanleyt nyert csapatnak. A Nashville Colin Wilson utolsó percekben ütött góljával győzte le a liga legszerényebb eredményével (23 meccsen 14 pontot gyűjtő) Columbust. A St. Louis idegenben győzött, a Blues egyik legjobb játékosává váló Vlagyimir Taraszenko szétlövésben elért találatával. Taraszenk a rendes játékidőben is betalált, szép egyéni akció után, már 14 gólja van, a 22 éves orosz tavaly 64 meccset 21+22-vel zárt, most 24 meccsen 14 gól és 13 gólpassz a mérlege.

Volt egy remek rangadó is tegnap, a Chicago idegenben, Brad Richards két góljával győzte le simán a bajnok Los Angelest, Kris Versteeg két gólpasszt adott. A Blackhawks veretlenül (5-1-0) zárt a hatmeccses idegenbeli túráját. A New York Rangers két nap alatt kétszer verte meg a Philadelphiát, most 5-2-re sikerült. A legjobb Flyers-játékos, Jakub Voracek megint pontot szerzett, gól és gólpasszával már 32 pontja van, második – eggyel lemaradva – Sidney Crosby mögött. A szombat hajnalban az Islanders legyőző Washington nagyon kikapott Torontóban, a Maple Leafsben Tyler Bozak 2 gólt ütött, James van Riemsdyk, Jake Gardiner és Phil Kessel két-két gólpasszt adott.

Ami a többi meccseket illeti, a Colorado Alex Tanguay három pontjával győzte le a Dallast, a védő Tyson Barrie karriercsúcsnak számító három gólpasszt adott a meccsen, Jarome Iginal pályafutása 564. gólját szerezte, ezzel a 21. helyen álló Mats Sundint, és Jpe Nieuwendykot érte utól. A playoffos helyen álló Calgary idegenben nullázta le az Arizonát, Kari Ramo ebben az idényben másodszor nem kapott gólt, sorozatban a negyedik meccsén volt győztes csapat kapusa, Jiri Hudler pedig negyedik meccse gólszerző, öt találat és három gólpassz áll a neve mögött. A játéknap legtöbb gólját hozó meccset a két kaliforniai, az Anaheim és a San Jose játszott, 10 gólt esett, a Sharks már 5-1-re is vezetett. A San Joseból Tommy Wingels volt a legeredményesebb 1 góllal és 3 assziszttal. A Ducksból Corey Perry, és Ryan Getzlaf is 3-3 ponttal zárt.

Tommy Wingles lett a játéknap legjobbja, két kapus, Karri Ramo és Jaroslav Halak előtt. Szombaton két szerződést is meghosszabbítottak, a Minnesota Wild védője, Marco Scandella ötéves kontraktus alá kanyarította a nevét, 20 millió dollárt fog keresni a védő ezidő alatt. A Montréal a szélső Brendan Gallagherrel írt alá hat évre szóló, 22,5 millió dolláros szerződést. A 22 éves csatár 81 pontot hozott össze 2012. január 22-i bemutatkozása óta, összesen 149 meccsen.

New York Rangers–Philadelphia Flyers 5-2

Toronto Maple Leafs–Washington Capitals 6-2

Montreal Canadiens–Buffalo Sabres 3-4 – szétlövéssel

Tampa Bay Lightning–Ottawa Senators 4-1

New York Islanders–New Jersey Devils 3-1

Carolina Hurricanes–Pittsburgh Penguins 2-3

Nashville Predators–Columbus Blue Jackets 2-1

Minnesota Wild–St. Louis Blues 2-3 – szétlövéssel

Colorado Avalanche–Dallas Stars 5-2

Arizona Coyotes–Calgary Flames 0-3

Los Angeles Kings–Chicago Blackhawks 1-4

San Jose Sharks–Anaheim Ducks 6-4