A statisztika a Chicago mellett szól

2015.06.15. 09:08

A Chicago egyetlen lépésre került attól, hogy története során hatodszor emelhesse magasba a Stanley Kupát, de 1938 óta most először fordulhat elő, hogy mindezt saját közönsége előtt teheti. 1961-ben, 2010-ben és 2013-ban is idegenben harcolta ki NHL bajnoki címet érő győzelmet. Ugyanakkor, 2009 óta lenyűgöző a csapat mérlege a hatodik meccseken.

Fotó: Dennis Wierzbicki

Az NHL döntője előtt sokan hétmeccses sorozatot jósoltak, és a Tampa Bay, valamint a Chicago nagyon jó irányba halad ezen az úton. Bár most a Blackhawks előtt a pályaelőny, de az egyáltalán nem biztos, hogy a United Centerben fognak bajnokot avatni. Nincs is túl sok jelentősége. Ezt Jonathan Toews, a Chicago csapatkapitánya is alátámasztotta.

Mindenki azt kérdezi, hogy könnyebb-e otthon nyerni, mint idegenben? Számunkra nincs különbség. Mindenki előtt egy cél lebeg, elhódítani a kupát. Hétfő este erre esélyünk lesz, ki akarjuk használni, de a lényeg a végső siker.

A Chicago 2010-ben és 2013-ban is a hatodik meccsen döntötte el a kupa sorsát, de mindkétszer idegenben, így mindkét döntőben inkább a hazai csapatokon, a Philadelphián, illetve a Bostonon volt a nagyobb nyomás. 2009 óta kilencszer fordult elő a playoffban, hogy a Chicago 3-2-re vezetett, és eddig mind a kilencszer sikerült lezárni a sorozatot. Ahogy említettük, kétszer a döntőben.

Így aztán valóban fontos meccs következik, de ahogy Toews még hozzátette, ilyenkor sokan veszik elő a statisztikákat, és a törvényszerűségeket. Ők inkább csak a játékra összpontosítanak, hogy végül igaza legyen a számmisztikusoknak.

Egy biztos, ehhez Steven Stamkoséknak is lesz egy-pár szavuk. A kedd hajnali hatodik meccs előtt még ezzel is foglalkozunk, egy másik posztban.