A Tampa nyomás alatt hokizik a legjobban

2015.06.15. 18:56

Könnyen elképzelhető, hogy kedd hajnalban befejeződik az NHL 2014–2015-ös szezonja. Ehhez egy chicagói siker kell. Arról pedig már beszéltünk, hogy mint gondolnak a statisztikusok, és mit a Chicago legjobbjai. Természetesen Tampában nem félnek a mágikus hatodik meccstől, bár Nyikita Kucserov esetleges hiánya komoly fejtörést okozna.

Fotó: Twitter

Az orosz hokis eddig parádés teljesítményt nyújt a rájátszásban. 25 meccsen 10 gólt ütött, 12 gólpasszt adott és háromszor döntötte el a meccset. Az ötödik találkozó első harmadában zuhant a kapuvasnak és a válla sérült meg, nem is tudta folytatni a meccset. Néhány órával a találkozó előtt sem lehet tudni, hogy jégre léphet-e. Jon Cooper edző csak annyit mondott ezekben a percekben, hogy megpróbáljuk.

A Bolts eddig története során egyszer jutott el a Stanley Kupa döntőjében, és azt 2004-ben meg is nyerte. Az idei szezonban sem esett kétségbe, akkor sem, amikor már sokan temették a csapatot. Az első körben ugyanígy, 2-3-mal érkezett a Detroit otthonában, és nagyon simán, 5-2-re nyerni tudott, majd a hetedik meccset nullára nyerte.

A Canadiens ellen a floridaiak várták 3-2-vel a hatodik meccset, és be is húztak hazai jégen. A New York Rangers ellen is a hetedik párbaj döntött. Újra csak idegenben jellett nagyon fontos meccset nyerni. És három nappal azután, hogy otthon 7-3-ra kaptak ki a Rangerstől, megint nullára hozták a mindent eldöntőt. Nem kell különös pszichológiai érzékkel rendelkezni ahhoz, hogy észrevegyük, nagyszerű idegállapotban van Jon Cooper csapata.

Természetesen a legnagyobb gond, mi lesz Kucserovval. Ha nem játszik akkor fel kell bontani azt a sort, amely elképesztő eredményes volt eddig. Kucserov, Tyler Johnson és Ondrej Palat eddig 31 gólt ütött a rájátszsában. A csapatkapitány, Steven Stamkos megnyugtatott mindenkit. Elmondta, hiányozna fiatal orosz csapattársa, de megtalálják a módját, ha pótolni kell.