Megaigazolás St. Louisban

2015.07.07. 20:56

A St. Louis Blues is beállt a pályafutása végéig, játékost magukhoz láncolók sorába. Vlagyimir Taraszenko a következő nyolc idényt a csapatnál fogja tölteni, ráadásul 60 millió dollárt is keres majd mellé. Megéri? Ez majd kiderül, amit eddig tett a Bluesért, feltétlen.

A 23 éves orosz hokis a harmadik idényét töltötte a csapatnál, és a most véget ért idényben zseniális szezont futott, 77 meccsen volt a jégen (szemben a tavalyi 64-gyel) 37 gólt ütött, 36 gólpasszt adott, majdnem elérte meccs/pont átlagot. És, hogy értsük mit jelent ez St. Louisban:

  • Ilyen fiatal hokis Brendan Shanahan óta (az 1991–1992-es idényben) nem ütött 30 gólnál többet
  • Pavol Demitra 2002–2003-as idényben elért 93 pontja óta senki sem volt ilyen eredményes a kék-sárgáknál.

Élete első NHL All Star gálájába jutott el. Egyike a négy St. Louis-i hokisnak, aki kétszer is mesterhármast ütött, hat győztes gólt szerzett, és kétszer hosszabbításban döntötte el a meccset. Ezt így, egyszerre. 2004 óta nem volt Blues-játékos, aki a playoffban is mesterhármast ért el. A 2010-es draft első körének 16. helyén kelt el, 176 meccsen 135 pontja van eddig. 13 playoff meccsen 10-szer talált a kapuba. Tényleg lenyűgöző mérleg.

A keddi tradekhez tartozik még, hogy az Arizona megegyezett Mikkel Boedkerrel, egyéves szerződést kötött a dán hokissal, így már csak 22-re csökkent azon játékosok száma, akik a pénzügyi döntőbírósághoz fordultak fizetésük és szerződésük felülvizsgálata ügyében.

A torontói James van Riemsdyk Trevor nevű öccsét két idényre szerződtette a Chicago. A 23 éves védő 18 alapszakasz és 4 playoff meccsen segítette a Blackhawkst. A Carolina pedig Zach Boychukkal kötött egyéves megállapodást. A Colorado edzői stábja Dave Farrish segéedzővel bővült, aki az NHL-ben, illetve közben a minor ligákban is hosszú évek óta dolgozik.