Amikor a korong röppályára indul

2015.10.08. 09:56 Módosítva: 2015.10.08. 10:02

Négy meccsel, négy vendégsikerrel indult el az NHL 99. idénye. Egyből bajnokot vertek Chicagóban, a Montréal nyerte a kanadai Original Sixes rangadót. A San Jose Los Angelesben, a Vancouver Calgaryban nyert kiütéssel. Calgaryban nagyobb is lehetett volna a különbség, ha az első harmadban Kari Ramo nem védi zseniálisan Henrik Sedin ütését. A korong Alexander Edlertől indult, aki Sedin elé emelte. A svéd meg sem várta, hogy leessen a korong, kapásból kapura húzta, Ramo zseniális reflexszel ütötte fölé. A videó és a további érdekességek a hajtás alatt.

A Pittsburghtől érkező Brandon Sutter góllal és gólpasszal mutatkozott be a Canucksban, a Calgary most már hatodik éve, 2009 óta kezdi vereséggel a szezont. A 22 éves vancouveri Ben Hutton gólpasszal tette emlékezetessé élete első NHL-meccsét.

A New York Rangers egy harmad alatt lerendezte a Chicago elleni meccset. Oscar Lindberg kezdte a gólgyártást, aki tavaly egy meccset játszott, élete második meccsén az első gólja is megszületett. A Chicagóban szintén góllal debütált Artyom Panarin, a 23 éves oroszt az SZKA-tól szerződtették a nyáron.

Mike Babcock vereséggel mutatkozott be a Toronto kispadján, Max Pacioretty viszont két góllal, P.K. Subban három gólpasszt osztott ki a Montrealban. A San Jose Joe Pavelski góljával és két gólpasszával ütötte ki kaliforniai riválisát. Volt pofon bőven a meccsen, már a második percben volt egy bunyó, összesen 52 perc büntetést osztottak ki a bírók.

NHL alapszakasz, 1. játéknap

Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens 1-3 (video)

Chicago Blackhawks-New York Rangers 2-3 (video)

Calgary Flames-Vancouver Canucks 1-5 (video)

Los Angeles Kings-San Jose Sharks 1-5 (video)