Drámai fordulat Chicagóban

2015.11.05. 10:30

Négy nagyon izgalmas meccset hozott az NHL alapszakaszának csütörtök hajnala. A St. Louis úgy verte a Chicagót, hogy a Blackhawks 20 perc után már öt gólt üttött és hárommal vezetett. Megszületett Corey Perry első szezonbeli gólja, méghozzá a legjobbkor. Hat másodperccel a hatvan perc lejárta előtt egyenlített a Florida ellen, majd a hosszabbítás után a Ducks jobban lőtte a büntetőket. Sidney Crosby is csak két gólnál jár, de ez most győztes volt a Vancouver otthonában.

Kevesen gondolták Chicagóban 17 percnyi játék után, hogy különösebb gond lehet majd a St. Louis ellen. Marko Dano már a 128. másodpercben betalált, aztán a 18. percben 43 másodperc alatt Brent Seabrook és Patrick Kane góljaival már 5-2 volt az állás. Aztán a második harmadban a Blues ledolgozta a hátrányt, a hosszabbítás vége felé pedig Vlagyimir Taraszenko eldöntötte a meccset. A Blackhawks Duncan Keith, Marian Hossa, a Blues Jaden Schwartz, Paul Stastny, Patrik Beglund és Kevin Shattenkirk nélkül lépett jégre.

Megtört a jég, Perry végre gólt lőtt, méghozzá emberelőnyben és 59:54-nél egyenlítette ki a Florida előnyét, a legvégén Chris Stewart büntetője hozta a két pontot a Ducksnak. Sorozatban ötödször nyert a Pittsburgh, Phil Kessel két gólpasszt adott. Nem megy továbbra sem a Torontónak, 12 meccsből csak kettőt nyert és az Atlantic utolsó helyén áll, most a Winnipeg verte idegenben. Alekszandr Burmisztrov szerezte a győztes gól, Toby Enström két gólpasszt jegyzett.

Közben kiderült, hogy szerdán megsérült Connor McDavidnek eltört a kulcscsontja, műteni kell, hónapokra kidőlt az egyik legnagyobb tehetségnek tartott, az idei drafton 1/1-es hokis.

Toronto Maple Leafs-Winnipeg Jets 2-4

Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 5-6, hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Pittsburgh Penguins 2-3

Anaheim Ducks-Florida Panthers 3-2, szétlövés után