A Dallast nem lehet legyőzni

2015.11.09. 11:50

A Dallas 4-1-re verte a Detroitot, ezzel 15 meccs után 12 győzelemmel áll, ilyen jól még sosem kezdte az idényt a franchise. Tyler Seguin és Patrick Sharp is 2-2 ponttal járult hozzá a detroiti sikerhez, Seguin már nyolc meccs pontszerző, 14 asszisztja a legtöbb a ligában, 23 pontjával Patrick Kane-nel társbérletben az első. Kane egy négypontos meccsel került amúgy az élre a Chicago mind a négy (1+3) góljában benne volt az Edmonton elleni győztes meccsen. A fiatal csatár négy pontot másodszor (2007. október 23-a óta először) szerzett karrierje során, ő már 10 meccse pontszerző. Nagyon jól megy az újonc Artyom Panarinnak is, aki 2 gólt ütött, gólpasszt is adott. A draft nélkül az NHL-be került orosz hokis 15 pontjával vezeti az újoncok rangsorát

A Vancouver 1-3-ról állt a fel, Kyle Palmieri hosszabbításban ütött góljával mégis a New Jersey nyert. A Devils utolsó 10 meccséből a nyolcadikat nyerte meg. Ez volt Palmieri harmadik hosszabbításban szerzett gólja, Szergej Kalinyin élete első gólját ütötte az NHL-ben. A Boston Patrice Bergeron győztes góljával győzte le a New York Islanderst. A Detroitban élete első meccsét játszotta Andreas Athanasiou, akit a 2012-es draft negyedik körében draftoltak.

A dallasi John Klinber két gólpasszával 15 pontnál jár, és nem csak a védők rangsorát vezeti, hanem élete első 80 meccsén már 55 pontig jutott. Védőtől ilyen eredmény az 1994–1995-ös szezon óta nem volt a ligában. Akkor A floridai Robert Svehlának sikerült mindez.

Detroit Red Wings-Dallas Stars 1-4

New Jersey Devils-Vancouver Canucks 4-3, hosszabbítás után

New York Islanders-Boston Bruins 1-2

Chicago Blackhawks-Edmonton Oilers 4-2