A Calgary nem tud hibázni a hosszabbításban

2015.11.21. 11:51

Nagyszerű meccsen győzte le a Montréal a New York Islanderst, két hazai védő, a duplázó Jeff Petry és az 1+1-gyel záró Nathan Beaulieu is két-két pontot szerzett, mind a ketten karrierjük során először. A Canadiens 15 győzelemmel és 32 ponttal utolérte az eddigi ligaelső Dallast. A Montréal amúgy sorozatban ötödször nyert az Islanders ellen. A Calgary Johnny Gaudreau hosszabbításos góljával győzte le a Chicagót. A Flamesnek nagyon bejött eddig ez az új fajta hosszabbításos rendszer. Az eddigi hat ilyen meccséből az ötödiket nyerte meg, Gaidreau döntötte el a meccset így.

Továbbra is nagyszerű formában az Edmonton 20 éves német hokisa, Leon Draisaitl. Sorozatban az ötödik meccsén szerzet pontot, idén már harmadszor hármat. Mark Messier óta az első edmontoni hokis, aki az első meccsén 17 pontot szerzett. Ezen az öt találkozón 4+6-tal áll. Az Oilers amúgy a New Jerseyt intézte el, Taylor Hall is három pontig jutott.

A Columbus az Ottawa után a Nashville-t is lenullázta, két egymás utáni shutoutja 2008 óta nem volt a csapatnak. Szergej Bobrovszkij 39-szer védett ezen a meccsen. A detroiti Dylan Larkin élete első idényében 20 meccs után 7+7-nél jár. A Los Angeles elleni volt a harmadik győztes gólja a szezonban, amellyel az ötödik a ligában. Patrick Kane pedig már 15 meccse pontszerző. Ezzel utolérte Chris Chelios 1995-ös klubrekordját.

Carolina Hurricanes–Toronto Maple Leafs 1–2 – szétlövéssel

Columbus Blue Jackets–Nashville Predators 4–0

Detroit Red Wings–Los Angeles Kings 3–2

New York Islanders–Montreal Canadiens 3–5

Calgary Flames–Chicago Blackhawks 2–1 – hosszabbítás után

Edmonton Oilers–New Jersey Devils 5–1