Patrick Kane egyszerűen képtelen leállni

2015.12.09. 09:45

A Chicago 4-1-re verte a Nashville-t, Patrick Kane szerezte a negyedik gólt igaz, hogy az üres kaput találta el, de ezzel együtt is már 23. meccse pontszerző, nem mellékesen a gól a 600. pontját hozta. A 27 éves hokis 604 meccse 222 gólt ütött, 378 gólpasszt adott. 11 gólt, az utolsó harmadban ötöt látott a dallasi közönség a Carolina elleni meccsen, a Stars 6-5-re nyert. Erre azért egy harmad után senki sem gondolt, mármint, hogy ilyen szoros lesz a vége, a 19. percben már 4-0-ra vezetett a Stars. Jamie Benn gólja mellett 3 gólpasszt osztott ki, 19 gólja a legtöbb, 39 pontja a második legtöbb Kane 43 pontja után. A Dallas hét pont előnnyel vezeti a nyugati konferenciát, hárommal áll a keleti első Montreal előtt.

Négy meccsen is túlóráztak a csapatok. A NY Islanders szétlövésben győzte le a Philadelphiát, Frans Nielsen kétszer talált be, Jaroslav Halak 43-szor védett, a meccset Kyle Okposo döntötte el. Az Islanders nyolc meccse pontszerző (6-0-2). A Los Angeles 27 másodperccel a vége előtt ütött Alec Martinez góllal győzte le a Columbust, amelynek kapusa, Szergej Bobrovszkij megsérült a meccs harmadik harmadában. Addig 33 lövést fogott meg és a mezőny legjobbja lett. A Kings már kilenc ponttal vezeti a Pacificot. A videón Okposo elég szép büntetője.

A Washington november 18-a után, idén másodszor is legyőzte a Detroitot. Alekszander Ovecskin emberelőnyös gólja döntötte el a meccset, a detroiti Jimmy Howard 38 korongot fogott meg így is. A Capitals az utolsó 10 meccséből nyolcadszor nyert, átvette a vezetést a Metropolitanban a NY Rangerstől. A Red Wingsben Pavel Dacjuk a 900., a Capsban Nicklas Backström a 600., Braden Holtby a 200. meccsét játszotta. Szétlövés döntött Torontóban, az ötödik körben Nazim Kadri büntetője hozta a Maple Leafs két pontját, amelynek kapusa, a 25-ször védő Garret Sparks lett a meccs embere. A New Jersey mindkét gólja emberelőnyből esett, a Toronto is ütött egy ilyet.

Az Ottawa Mike Hoffman köténygóljával verte a Floridát, Hoffman az utolsó 11 meccsén a 11. gólját szerezte. A flroida Logan Shaw hetedik NHL meccsén az első gólját szerezte. A St. Louis hárommeccse nyeretlenségi sorozata ért véget az Arizona ellen. A Calgary sorozatban harmadszor nyert, most a San Joset győzte le, Mikael Backlund multipontjával. Flames egymás után a hetedik hazai győzelmét szerezte meg, ilyen jó sorozata pedig 2013 február-március óta nem volt.

Chicago Blackhawks-Nashville Predators 4-1

Dallas Stars-Carolina Hurricanes 6-5

Columbus Blue Jackets-Los Angeles Kings 2-3 - hosszabbítás után

Philadelphia Flyers-New York Islanders 3-4 - szétlövés után

Florida Panthers-Ottawa Senators 2-4

Toronto Maple Leafs-New Jersey Devils 3-2 - szétlövés után

Washington Capitals-Detroit Red Wings 3-2 - szétlövés után

St. Louis Blues-Arizona Coyotes 4-1

Calgary Flames-San Jose Sharks 4-2