Tíz év után tett megint ilyet a Calgary

2015.12.18. 16:06

Sean Monahan, Dougie Hamilton és Mason Raymond góljaival a Calgary 3-1-re győzte le a Dallast, ezzel már hetedik meccse veretlen, ilyen sorozata pedig már nagyon régen nem volt. 2005. november 1. és 16. között nyolc meccsen nem talált legyőzőre a Flames. A franchise leghosszabb veretlen időszakát még Atlantában élte meg a csapat 1978. október 14. és november 3. között tíz meccsen nem kapott ki egymás után. Ebben a szezonban amúgy a New York Rangers és a Montréal tartja eddig a leghosszabb sorozatot, mindkét csapat 9-9 meccsen maradt veretlen, utána a Los Angeles és a Calgary következi 7-7-tel.

A Buffalo, a Philadelphia, a Los Angeles és a Chicago is kapott gól nélkül hozta le a meccsét. A Blackhawksvab Corey Crawford a 17. gólnélküli meccsén védett, utolsó négy meccsébő háromszor nem kapott gólt és ilyen a klub történetében 1974 óta nem volt példa, akkor a legendás Tony Esposito hajtott végre hasonló bravúrt. Teuvo Teravainen, Jonathan Toews és Marian Hossa ért el 3 pontot.

A Los Angeles-i Jonathan Quick 45-szöt védett jól a Canadiens ellen, Quick 39-szer nem kapott már gólt pályafutása során, ezzel a harmadik legtöbb shutouttal rendelkező amerikai születésű kapus lett (John Vanbiesbrouck és Frank Brimsek után). Chad Johnson karriercsúcsnak számító 44 védés kellett az Anaheim ellen, a Buffalo kapusa tavaly márciusa óta először nem kapott gólt. A Philadelphiában Steve Masonnak 35 védés kellett karrierje 28. shutoutjához.

A minnesotai Mikko Koivu egymás után két meccsen szerzett 3-3 pontot, míg a Colorado hokisa, Fancois Beuachemin két gólt szerzett a New York Islanders ellen. A St. Louis 0-1-ről fordította meg a meccset a Nashville ellen. 12 gólt hozott a Columbus és az Arizona meccse, a Blue Jacketsben Cam Atkinson, Brandon Saad és Alexander Wennberg zárt 1+2-vel. A San Jose nem tud veszíteni a Toronto ellen, most 5-4 lett a Sharks javára, az utolsó 11 meccsükön 10-1-0 a mérleg a San Jose javára. Három év után tudott nyerni a Florida a New Jersey otthonában.

Jarome Iginla 1425., Shane Doan az 1416. meccsét játszotta, Iginla már a 27., Doan a 30. helyen áll az örökrangsorban. Jason Spezza a 800. meccsét játszotta, Alexander Edler pedig a 600-ikat. Edler a Canucks hatodik védője, aki ezt az álomhatárt elérte. Jaromir Jagr a 1100. gólpasszát adta a Devils ellen, Darryl Sutter pedig az 1152. meccsén dirigált NHL-csapatot, amellyel a 15. helyre jött fel az örökranglistán. Az Arizona orosz hokisa, Viktor Tyihonov megszerezte szezonbeli első gólját. A KHL-ből visszatérő csatár 2009. március 21. óta először talált be a ligában.

Buffalo Sabres-Anaheim Ducks 3-0

New Jersey Devils-Florida Panthers 1-5

Philadelphia Flyers-Vancouver Canucks 2-0

Montreal Canadiens-Los Angeles Kings 0-3

Toronto Maple Leafs-San Jose Sharks 4-5, hosszabbítás után

Minnesota Wild-New York Rangers 5-2

St.Louis Blues-Nashville Predators 2-1

Chicago Blackhawks-Edmonton Oilers 4-0

Dallas Stars-Calgary Flames 1-3

Arizona Coyotes-Columbus Blue Jackets 5-7

Colorado Avalanche-New York Islanders 2-1