Ön látja a korongot a levegőben? Valaki még meg is üti

2015.12.27. 11:19 Módosítva: 2015.12.27. 11:19

Kilenc meccsel, több remek produkcióval folytatódott az NHL alapszakasza. Sorozatban hetedik meccsét nyerte meg a Washington, Steven Stamkos 32 másodperc alatt vágott két emberelőnyös gólt a Columbusnak. A Buffalo a 2015-ös 1/2-es draftos, Jack Eichel két góljával és négy pontjával nyert Bostonban. Csak a szétlövés kilencedik köre hozott döntést St. Louisban, de ahogy a hosszabbításban Kevin Shattenkirk a botjával megállította a korongot, arra nincsenek szavak. 

Elképesztő izgalmak után dőlt el a St. Louis és a Dallas meccse. A Blues csak 110 másodperccel a vége előtt tudott egyenlíteni, majd hajnalig lövöldözték a büntetőket, csak a kilencedik pár döntött, David Backes bevágta, Vernon Fiddler azonban kihagyta. A Detroit megelőzte a Montreal, miután Luke Glendening győztes góljával legyőzte a Nashville-t idegenben. A Predsben Filip Forsberg jutott el két gólig.

Kilencgólos meccsen győzte le idegenben a Buffalo a Bostont. Az idei draft második választottja, Jack Eichel a 10. és 11. gólját szerezte és a 8. és 9. gólpasszát adta a szezonban. A Sabres az utolsó tíz percben, 1-3 után vágott öt gólt, az utolsó kettőt üres kapura. A Tampa is simán győzte le a Columbust, Steven Stamkos a második harmad elején, 32 másodperc alatt két emberelőnyös góllal sokkolt, még egy gólpasszt is kiosztott. A Blue Jackers újonc kapusát, Joonas Korpisalót négy bekapott gól után, a második harmad végén lehozták.

Tovább száguld a Washington, még mélyebb gödörben a Montreal. A Capitals sorrendben hetedszer nyert, a Canadians hatodszor kapott ki. A montreali csapat az utolsó 10 meccséből csak egyet tudott hozni, már csak a második az Atlanticban. Jay Beagle szerezte a Washington győztes gólját, Tom Wilson és Nate Schmidt is 2-2 gólpasszt adott, Braden Holtby 22 győzelemmel első a ligában. A védő Justin Faulk már a 13. gólját szerezte a szezonban, a Carolina a New Jerseyt verte.

Még csak hét gólnál Sidney Crosby, de az ő találata is kellett, hogy a Pittsburgh a Minnesota otthonában nyerni tudjon. Két csarnokban is a hosszabbítás hozott döntést. Az Arizona otthonában Anze Kopitar a 36. másodpercben tett pontot a csata végére. A harmadik harmadban öt gól esett, a Coyotes 30 másodperc alatt két emberelőnyös góllal egyenlített 1-3-ról. A Vancouvert Jannik Hansen 59 másodperccel túlóra vége előtt ütött őrült nagy bombagólja segítette az Edmonton legyőzéséhez. 

Boston Bruins–Buffalo Sabres 3-6

Carolina Hurricanes–New Jersey Devils 3-1

Tampa Bay Lightning–Columbus Blue Jackets 5-2

Washington Capitals–Montreal Canadiens 3-1

Minnesota Wild–Pittsburgh Penguins 1-3

Nashville Predators–Detroit Red Wings 2-3

St. Louis Blues–Dallas Stars 3-2 – szétlövéssel

Arizona Coyotes–Los Angeles Kings 3-4 – hosszabbítás után

Vancouver Canucks–Edmonton Oilers 2-1 – hosszabbítás után