A Washington menetel, a Montreal megint nyer

2015.12.29. 10:01

Tovább tart a Washington fantasztikus sorozata, a Montreal betyár rossz szériája viszont véget ért. Nathan MacKinnon és Tyler Toffoli mesterhármast vágot, James Neal a Rangerst, Mikko Koivu a Detroitot szomorította. A Capitals mellett a Los Angeles zárta kapott gól nélkül a kedd hajnali NHL-meccseket.

Braden Holtby 31 védésével, Alekszandr Ovecskin győztes góljával nullára verte a Washington a Buffalót, ezzel a shutouttal a Capitals sorozatban a nyolcadik meccsét nyerte meg. John Carlson sérülés miatt hagyta ki a találkozót, 412 találkozó után először hiányzott. A Caps klubrekordját Bobby Carpenter tartja, aki 422 meccs közül egyet sem hagyott egymás után. Carlsont pedig az Connor Carrick helyettesítette, akinek 2014. április 13-a óta ez volt az első NHL-meccse.

Igaz, hohy csak szétlövésben, de hat vereség után nyerni tudott a Montreal, a Tampát sikerült legyőzni, amely hat és fél perccel a vége előtt még vezetett. A Canadiens kapusa, Mike Condon 36 védést mutatott be. A Nashville két góllal győzte le a New York Rangerst, a Predatorsban James Neal duplázott, Mike Ribeiro 3, Roman Josi 2 gólpasszt adott. A Rangers az utolsó öt meccséből a negyediket bukta el. Mikko Koivu egy emberelőnyös és egy üres kapus góljával, Devan Dubnyk 28 védésével nyert a Minnesota a Detroit ellen.

Tyler Toffoli mesterhármasat vágott a Vancouvernek, amely egyetlen góllal sem tudott felelni a Los Angeles-i ötre. Derek Forbort élete első NHL-gólját ütötte, Jonathan Quick 27-szer védett hibátalnul. A Coloradóban pedig Nathan MacKinnon triplázott, Carl Söderberg ért el még három pontot, az Avalanche idegenben győzött a San Joseval szemben. A Colorado amúgy 2008. február 6-a óta először tudott a Sharks otthonában nyerni.

Buffalo Sabres-Washington Capitals 0-2

Tampa Bay Lightning-Montreal Canadiens 3-4, szétlövés után

Nashville Predators-New York Rangers 5-3

Minnesota Wild-Detroit Red Wings 3-1

Vancouver Canucks-Los Angeles Kings 0-5

San Jose Sharks-Colorado Avalanche 3-6