Jarome Iginla bevágta a hatszázadikat

2016.01.05. 10:21

Egy 4-1-es győzelemmel és Jarome Iginla 600. góljával ünnepelte a Colorado a kedd hajnalt. Természetesen a 600. gólját szerző, ezzel a 19. ilyen NHL-hokis Jarome Iginlát ünnepelte a tömeg, pedig Tyson Barrie olyat tett, mint amilyet élete eddigi 221 meccsén egyszer sem. Két gólt ütött, két gólpasszt adott, egy meccsen négy pontot még sosem szerzett.  A Colorado mellett csak az Edmonton tudott hazai pályán nyerni.

Az Oilers és a Carolina egészen a 63. percig várt az első gólra, amelyet aztán az edmontoni Andrej Sekera ütött be, ezzel nyert a kanadai csapat, melynek kapusa, Cam Talbot idén először, összesen kilencedszer nem kapott gólt. Szintén egy gólt hozott a Detroit New Jersey-i vendégjátéka. Ez a gól viszont már a 10. percben esett, Dylan Larkin döntötte el a meccset, no meg Petr Mrazek 22 hibátlan védése.

Lógó orral mentek haza a drukkerek St. Louisban és Vancouverben is. A Blues hosszabbításban bukta az Ottawa elleni meccset, Bobby Ryan azután, hogy a harmadik harmadban egyenlített, a hosszabbítás harmadik percében a meccset is eldöntötte. Ryannek nem csak a két gólja, plusz egy gólpassza miatt marad emlékezetese a meccs, az első találata volt pályafutása 200. gólja, 565 meccsen 427 pontnál jár a 28 éves hokis, 2005 1/2-ese.

A Vancouvert pedig a továrra is remek formában hokizó, a Pacific második helyén álló Arizona lepte meg. Ezen a találkozón Shane Doan ütött két gólt. A Coyotes harmadik gólját az a Laurent Dauphin szerezte, akinek ez volt élete első NHL-gólja. A 20 éves fiatalember pár hónappal azelőtt született, mielőtt Doant az első kör hetedik helyén draftolták. A 39 éves kanadainak ez volt az 1424. meccse amellyel az örökrangsor 28. helyére jött fel.

New Jersey Devils-Detroit Red Wings 0-1

St. Louis Blues-Ottawa Senators 2-3, hosszabbítás után

Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 4-1

Edmonton Oilers-Carolina Hurricanes 1-0, hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Arizona Coyotes 2-3