Két gól az első két kapura lövésből

2016.01.08. 09:45

Egészen döbbenetes most már a Florida sorozata, sorozatban a 11. meccsét nyerte péntek hajnalban, miután 3-2-re nyert az Ottawa otthonában, Jaromir Jágr-nak ezúttal egy gólpassz jött össze, Roberto Luongo 30-szor védett jól, Max McCormick élete első NHL-gólját szerezte, Jonathan Huberdeau pedig két asszisztot jegyzett. A Panthers első két gólja nyolc másodperc alatt esett, ráadásul ez volt a Florida első  két kapura lövése. A 2014-es, bostoni 12 meccses veretlenségi széria óta nem volt ennyire sikeres szakasza egyetlen klubnak sem. Jagr az 1096. gólpasszát adta, nagyon messze, 39-re az örökrangsor ötödikje, Paul Coffey. A 44 éves csehnek ez volt az 1832. pontja, a rangsorban harmadik Gordie Howe 1850-nel áll.

Alekszander Ovecskin idei 22., karrierje 497. gólját szerezte, a Washington nagyon simán verte a csoportban mögötte áll New York Islanderst. A két csapat közt most már 14 pont a különbség. A Caps kapusa, Braden Holtby 26. győzelmét szerezte meg, vezeti a vonatkozó rangsort. A Philadelphia Michael del Zotto két góljával, hosszabbításban elért találatával nyert a Minnesota otthonában. A Dallas most nagyon nehezen, csak szétlövésben tudott nyerni a Winnipeg ellen, Tylers Seguin lőtte Stars egyetlen gólját és büntetőből is eredményes volt.

Három meccsen is 2-1-es végeredmény született. A stabilan csoportmásodik Arizona a Calgary otthonában tudott nyerni, mindkét kapus nagyszerűen védett, az arizonai Louis Domingue kicsit jobban. A Los Angeles a Toronto ellen nyert, az Anaheim ellen kiválóan védő Jonathan Bernier ezúttal is zseniális volt, 39 lövést hárított, a szerdán tradelt Vincent Lecavalier máris gólpasszt adott. A Detroit a San Jose otthonából hozta el a két pontot, a Red Wings-kapus, Petr Mrazek lett a meccs embere.

Ottawa Senators-Florida Panthers 2-3

New York Islanders-Washington Capitals 1-4

Minnesota Wild-Philadelphia Flyers 3-4, hosszabbítás után

Dallas Stars-Winnipeg Jets 2-1, szétlövés után

Calgary Flames-Arizona Coyotes 1-2

Los Angeles Kings-Toronto Maple Leafs 2-1

San Jose Sharks-Detroit Red Wings 1-2