Luongo utolérte Tony Espositót

2016.01.27. 15:57

A Florida Panthers lehet az év meglepetés csapata, amely most öt pont előnnyel vezeti a Detroit előtt az Atlantic-divíziót. Ha minden így marad Roberto Luongo elismerése sem maradhat el a végén. A remek kapus 22 védéssel sorozatban nyolcadik hazai meccsét hozta, ami pályafutása 423. győzelmét jelentette, ezzel utolérte az örökrangsor-7. Tony Espositót. A hatodik helyen álló Jacques Plante 437 győzelemmel áll. Alexander Barkov miután aláírta hat évre szóló 35,4 millió dolláros szerződését a Panthersszel gólt lőtt a Toronntónak.

A nap másik hőse Joe Thornton, aki pályafutása 1300. pontját szerezte, és már 10. meccse pontszerző a San Joseban. Thornton 1333 meccsen 367 gólt ütött és 933 gólpasszt adott, a 33. NHL játékos, aki elérte ezt a határt és az aktívak közül Jaromir Jágr mellett a második. A 36 éves csatár két gólpasszal segítette csapatát a Colorado ellen, ez volt a 215. olyan meccse amikor legalább két asszisztot jegyzett, nála többet csak a már emlegetett Jágr (255).

Marc-Andre Fleury (Pittsburgh) a 42., Eddi Lack (Carolina) a 8. shutoutját jegyezte, radásul utóbbi a remek Chicago elleni 5-0-s meccsen, a Hurricanes ilyen különbséggel, kapott gól nélkül 2012. február 20-a óta nem nyert meccset. A Nashville és az Anaheim egy idegenbeli sikerrel próbál kapaszkodni. Szükségük is van rá, jelenleg mindketten éppen a vonal alatt vannak nyugaton. Az anaheimi Corey Perry 11 NHL-szezonjából nyolcadszor érte el a 20 gólos határt.

És akkor jökkenek az újoncok, akik győzelemre vezették szerda hajnalban a csapatukat. A 49. meccsét játszó Nikolaj Ehlers élete első mesterhármasát ütötte a Winnipegben. A fiatalember 19 évesen és 347 naposan a franchise történetének második legfiatalabb triplázója lett Ilja Kovalcsuk után. Ehler amúgy Anthony Dudair (Anaheim), Frank Vatrano (Boston), Sam Reinhart (Buffalo), Max Domi (Arizona), és Sam Bennett (Arizona) után a hatodik újonc aki mesterhármast ütött. A buffaló Jack Eichel két gólt vágott az Ottawának, Joonas Korpisalo pedig 28 védéssel a Columbus sikerében alkotott maradandót. Alex Petrovic (Florida, 82. meccs) és Dylan DeMelo (San Jose, 23. meccs)

És végül egy kellemetlen hír: húszmeccse eltiltást kapott Shawn Horcoff, az Anaheim csatára, mert a szervezetében doppingszer nyomaira bukkantak. A 37 éves támadó tavaly sérült volt, és amikor ellenőrizték, elismerte: olyan készítményt használt, amelytől azt remélte, hogy segít neki a mielőbbi visszatérésben. Nem csak puhen még pénz sem kap, közel 360 ezer dollártól esik így el.