Stamkos lassan utoléri Lecavalier-t

2016.01.28. 15:56

Egy nagyszerű sorozat folytatódott, egy másik viszont megszakadt az NHL csütörtök hajnali meccsein. A Tampa Bay Steven Stamkos góljával és Andrej Vaszilevszkij 30 védésével lenullázta a Torontót, a Bolts ezzel hatodik meccse veretlen hazai jéggen. Az orosz kapusnak ez volt a második shutoutja pályafutása során. Stamkos a 10. emberelőnyös gólját lőtte és a nyolc eddigi szezonjából hatszor jutott el eddig a határig. A franchise történetében ezzel utolérte Vincent Lecavalier-t.

A Washington viszont nem volt ennyire boldog, 12 meccses, hazai veretlensége szakadt meg a Philadelphia ellen, ráadásul még Alekszandr Ovecskin is megsérült, az orosz sztár így kihagyja az All Star gálát, amelyet a hétvégén rendeznek Nashville-ben. A Flyers a nyolcadik meccsét nyerte meg hosszabbításban ebben a szezonban, ennél többet senki sem a ligában, ugyanígy nyolc sikerrel áll a Chicago és a Calgary is. Jakub Voracek a 38. másodpercben döntötte el a meccset, ez volt a második ilyen gólja a szezonban és az elsőt is nyitópercben szerezte.

Az All Star gála miatti szünet előtti utolsó napon a Colorado és a Nashville is továbbjutó pozícióba ugrott a hajnali sikerével. Az Avalanche utolsó hat meccséből ötödször nyert a Los Angeles ellen, Gabriel Landeskog a szezonbann másodszor szerzett két gólt. A Nashville Seha Weber góljával nyert és négy győzelemmel, száz százalékosan zárta a nyugat-kanadai túráját.

A washingtoni Karl Alzner sorozatban a 423. meccsét játszott, ez a Capitals történetének leghosszabb sorozata, az eddigi rekordot Bobby Carpenter tartotta. A Kings védője pályafutása 573. meccsén szerezte élete első emberhátrányos gólját, Los Angeles-i védő 2010. október 28-a óta nem ütött ilyen gólt.