Stamkos lassan utoléri Lecavalier-t

2016.01.28. 15:56
0 hozzászólás

Egy nagyszerű sorozat folytatódott, egy másik viszont megszakadt az NHL csütörtök hajnali meccsein. A Tampa Bay Steven Stamkos góljával és Andrej Vaszilevszkij 30 védésével lenullázta a Torontót, a Bolts ezzel hatodik meccse veretlen hazai jéggen. Az orosz kapusnak ez volt a második shutoutja pályafutása során. Stamkos a 10. emberelőnyös gólját lőtte és a nyolc eddigi szezonjából hatszor jutott el eddig a határig. A franchise történetében ezzel utolérte Vincent Lecavalier-t.

A Washington viszont nem volt ennyire boldog, 12 meccses, hazai veretlensége szakadt meg a Philadelphia ellen, ráadásul még Alekszandr Ovecskin is megsérült, az orosz sztár így kihagyja az All Star gálát, amelyet a hétvégén rendeznek Nashville-ben. A Flyers a nyolcadik meccsét nyerte meg hosszabbításban ebben a szezonban, ennél többet senki sem a ligában, ugyanígy nyolc sikerrel áll a Chicago és a Calgary is. Jakub Voracek a 38. másodpercben döntötte el a meccset, ez volt a második ilyen gólja a szezonban és az elsőt is nyitópercben szerezte.

Az All Star gála miatti szünet előtti utolsó napon a Colorado és a Nashville is továbbjutó pozícióba ugrott a hajnali sikerével. Az Avalanche utolsó hat meccséből ötödször nyert a Los Angeles ellen, Gabriel Landeskog a szezonbann másodszor szerzett két gólt. A Nashville Seha Weber góljával nyert és négy győzelemmel, száz százalékosan zárta a nyugat-kanadai túráját.

A washingtoni Karl Alzner sorozatban a 423. meccsét játszott, ez a Capitals történetének leghosszabb sorozata, az eddigi rekordot Bobby Carpenter tartotta. A Kings védője pályafutása 573. meccsén szerezte élete első emberhátrányos gólját, Los Angeles-i védő 2010. október 28-a óta nem ütött ilyen gólt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!