A verőlegény csodálatos sztorija enbékettőtől allstarkirályságig

2016.02.02. 20:03
5 hozzászólás

Nagyon furcsa sztori John Scott karrierje. A 33 éves, 203 centis és 120 kilós hokis sosem tartozott a korongzsonglőrök közé. Az NHL-csapatok nagy része sem azért tartotta, hogy fineszes megoldásokkal kápráztassa el a nézőket, ő inkább olyan volt, akinek első számú feladata az ellenfél támadószekciójának a megsemmisítése, a legsúlyosabb pofonok kiosztása és a takarítás.

Az Arizona Coyotes hokisának mindössze 285 meccse van, 5 góllal és 6 gólpasszal, igazán feledhető produkció. Erre tessék, a 2016-os All Star-gálán a Pacific divízió csapatkapitánya lett, két gólt ütött, a gála legértékesebb játékosának választották, a társak a vállukon vitték le, a sisakja pedig a hoki Halhatatlanok Csarnokába került. Pedig még az All Starra sem akarták elengedni.

Kezdjük a végén. Az All Star-szavazáson meglepően népszerű lett Scott, elképesztően sok szavazatot kapott a drukkerektől, annyit, amennyivel a Pacific-divízió csapatkapitányává vált. Közben az Arizona eladta a Montréalnak, de a Canadiens egyből továbbpasszolta az AHL-es farmcsapatának, a St. John’s IceCapsnek. A Coyotes vezérigazgatója, Don Maloney egyből azért kezdett lobbizni, hogy Scott így ne lehessen ott az All Staron.

Nagy felfordulás lett az NHL-ben és a szurkolók között. Twitterek ezreivel kezdték bombázni a vezéreket, hogy ilyet ne tehessen meg, ez nem fordulhat elő. Sőt, a többi csapat és annak számos játékosa is kiállt Scott mellett.

Az NHL végül engedett, Scott ott volt Nashville-ben, két gólt lőtt a gálán, gondoljunk bele, majdnem fele annyit, amennyit 285 NHL-meccsén korábban. Megkoronázták a számkivetett hokist – talán még a jégen lévő társak is komolyan segítettek ebben –, aki élete legboldogabb meccsének titulálta a hétvégit, főleg, hogy még MVP-nek, azaz a legértékesebbnek is megválasztották.

Scott sosem vett részt drafton, a Michigan Egyetemen szerzett gépészeti diplomát és közben a hokicsapatban püfölte az ellenfeleket. 2006-ban került a Houston Aeros AHL-csapathoz, onnan pedig a farmgazda Minnesota Wildban játszotta első NHL-meccseit, később a Chicago Blackhawks, a New York Rangers, a Buffalo Sabres, a San Jose Sharks, az Arizon és most végül a Montréal profija lett, többnyire a második vonalban hokizott. 285 meccse során 542 büntetőpercet szedett össze, nem kell különösen magyarázni, miért.

Még az All Star gálán is bunyózott egy kicsit, de ezt csak viccből, a nála 38 kilóval könnyebb, 23 centivel alacsonyabb Patrick Kane-nel viccelődött. Scott nagyon boldog volt a meccs után, két kislánya is a jégen ünnepelt vele. A Scott család amúgy duplázni fog, rövidesen ikrei születnek a behemót, kedves, de a jégen irgalmat nem ismerő védőnek.

Emlékeztetőül az All Star gála legfontosabb eredményei:

Csendes-óceáni csoport - Atlanti csoport 1-0 (0-0)

gól: Perry (14.)

Elődöntő:

Keleti főcsoport:

Atlanti csoport - Metropolitian csoport 4-3 (2-2)

gól: Karlsson (4.), Jagr (10.), Ekblad (13.), Subban (16.), illetve Letang (2.), Kuznyecov (5.), Malkin (11.)

Nyugati főcsoport:

Csendes-óceáni csoport - Központi csoport 9-6 (3-3)

gól: Scott (1., 14.), Pavelski (6.), Gaudreau (9.), D. Sedin (12., 15.), Hall (15., 18.), Doughty (19.), illetve Neal (1., 9.), Kane (10.), Byfuglien (15.), Seguin (15.), Josi (19.)

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!