Eric Staal a Rangersbe szerződött

2016.02.29. 21:07 Módosítva: 2016.02.29. 21:08

A hétvégén felpörgött az átigazolási piac, amely hivatalosan február 29-én, közép-európai idő szerint este kilenckor zár. A legnagyobb név Eric Staal, Kris Versteeg és Brooks Laich volt a hétfő esti zárásig.

Alaposan beerősített a New York Rangers, amel y megszerezte a Carolinától Eric Staalt, aki akiért Aleksi Saarelát és a idei, valamint a 2017-es második körös picket adta. A Huriccanes Kris Versteegtől is megvált, akinek Los Angeles lesz a következő állomása. A Rangers még a Washingtonnal tradelt Ryan Bourque-Chris Brown csere zajlott. Capitals Brooks Laich-et is elengedte, aki Torontóban kötött ki Daniel Winnikért cserébe.

Az Edmonton Teddy Purcell-t a Floridának, Justin Shcultz-ot a Pittsburghnek adta egy-egy 3. körös draftjogért. Az Oilers kapust cserélt a St. Louis-szal, Anders Nilsson ment, Niklas Lundström érkezett. Alaposan bevásárolt a FLorida, amely most már a palyoffra akarja jól megerősíteni idei remek keretét. A fenti Purcell mellett Jiri Hudlert a Calgarytól, Jakub Kindl-t a Detroittól szerződtették.

A Chicago Rob Scuderit adta a Los Angelsnek Christian Ehrhoffért, valamint Phillip Danault ésegy 2018-as, második körös pick ment a Montrélnak Tomas Fleischmannért és Dale Weise-ért cserébe. A Toronto és a San Jose között kapus- és csatárcsere zajlott. James Reimer és Jeremy Morin költözik Kaliforniába Alex Stalockért és Ben Smiht-ért cserébe.

És jött a finis, az utolsó nap első tradje-t a Pittsburgh és a Phoenix nyitotta, Zsergej Plotnyikov ment a Coyotes-hoz, Matthias Plachtáért és a 2017-es draft hetedik körös pickjéért cserébe. A Montreal a San Jose átadólistán lévő játékosát, Mike Brownt szerződtette. Az Edmonton két ilyen hokis szerzett meg, Adam Cracknell-t a Vancouvertől és Adam Pardyt a Winnipegtől. Egy AHL-s kapust vett a Chicago, a Carolinától Drew MacIntyre érkezett a védő Dennis Robertsonért cserébe, aki szintén az AHL-ben játszott idén. Az Arizona megszerete a Coloradótól Mikkel Boedkert, Alex Tangauy-ért cserébe, Tanguay mellett két fiatal is a Coyotes játékosa lett.

Az utolsó pillanatokra még egy picit felpörgött a piac, de igazi komoly név már nem került terítékre. A Calgary Krus Russell-t adta a Dallasnak Jyrki Jokipakka, Brett Pollock és második körös draftért cserébe. Míg a New Jersey Eric Gelinast cserélte el egy harmadik körös draftért a Carolinával. Brandon Pirri a Floridából az Anaheimbe került, egy hatodik körös draftért cserébe.

Ezek pedig az utolsó félóra termései:

  • Stefan Matteau New Jerseyből Montréalba Devante Smith Pelly-ért cserébe.
  • Lee Stempniak New Jerseyből a Bostonba két (4. és 2. körös) draftjogért cserébe.
  • Eric Gelinas New Jerseyből a Coloradóba egy harmadik körös draftjogért
  • Shane Prince az Ottawából a New York Islandersbe draftjogért cserébe
  • Jamie McGinn a Buffalóból az Anaheimbe, egy harmadik körös pickért
  • John Michael Liles a Carolinából a Bostonba draftjogokért cserébe.
  • Patrick Maroon az Anaheimből az Edmontonba igazolt, draftjogokért cserébe.