És McDavid tényleg olyan, mint Gretzky jósolta

2016.03.02. 09:53

Az újonc Connor McDavid két góljával nyert hosszabbításban az Edmonton Oilers a Buffalo Sabres vendégeként az NHL keddi játéknapján. A Washington Capitals otthon győzött a Pittsburgh Penguins ellen. A vendégcsapat 2-0-ra vezetett, innen fordított a ligaelső együttes. Braden Holtby a 40. győzelménél tart, a hetedik hokis az NHL történetében, aki egymás után két szezonban eljut eddig. A Fehérvárból is el lehet jutni az NHL-be, sőt bekerülni a történelemkönyvbe.

Az edmontoni meccs érdekessége, hogy egymás ellen játszott a legutóbbi draft első és második választottja. Jack Eichelnek nem sikerült ilyen jól az este, bár csapata legjobbjaként 5 kapura lövéssel kisérletezett, nulla ponttal és -1-es plusz/mínusz mutatóval zárt. McDavid 28 meccsnél járr 12 gólt ütött eddig és 19 gólpassza van, bőven a pont/meccs átlag felett.

A nashville-i Shea Weber góllal és két gólpasszal tért vissza a Predatorsba. Az ottawai Jean-Gabriel Pageau 0,1 másodperccel a meccs vége előtt mentette döntetlenre a St. Louis elleni meccset, a Senators így is kikapott szétlövésben, nem is akárhogy, a 11. körben.

Az egykori Fehérvár AV19-hokis Derek Ryan 55 idei AHL-s meccs után bemutatkozott az NHL-ben is. Ha már ott volt, gólt is ütött. A29 évesen és 63 naposan a Carolina franchise legidősebb hokisa lett, aki első meccsén gólt ütött.

Jaromir Jagr pályafutása 133. győztes góljával nyert a Florida. A 44 éves hokis 1610. meccsén a 743. gólját ütötte, bár már bőven lehagyta Brett Hull-t, az örökrangsor második helye még 58-ra van. Hiába védett Jacob Markström szenzációsan, kikapott a Vancouver otthon a Floridától.

Buffalo Sabres-Edmonton Oilers 1-2 - hosszabbítás után

Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 3-2

New Jersey Devils-Crolina Hurricanes 1-3

Boston Bruins-Calgary Flames 2-1

Ottawa Senators-St. Louis Blues 3-4 - szétlövéssel

Nashville Predators-Dallas Stars 5-3

Minnesota Wild-Colorado Avalanche 6-3

Winnipeg Jets-Florida Panthers 2-3

Vancouver Canucks-New York Islanders 2-3