Jaromir Jágr harmadik az örökrangsorban

2016.03.08. 10:55

A Florida Panthers kikapott a vendég Boston Bruinstól, a hazaiak 44 éves cseh csatára, Jaromir Jágr azonban megszerezte 1851. pontját, amivel megelőzte az örökrangsor harmadik helyén Gordie Howe-t. Jágr előtt a sorban már csak Wayne Gretzky (2857 pont) és Mark Messier (1887) áll. A Bruins edzőjének, Claude Juliennek a hétfői volt a 388. alapszakaszbeli győzelme, amivel minden idők legeredményesebb bostoni trénere lett. Tuukka Rask 47 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Megszakadt az Anaheim Ducks tizenegy és a Tampa Bay Lightning kilenc mérkőzésen át tartó győzelmi sorozata az NHL hétfői játéknapján. A Ducks a listavezető vendég Washington Capitalstől kapott ki szétlövéssel, és nyolc győzelem után először szenvedett vereséget hazai közönség előtt. Az Anaheim ettől függetlenül 14. meccse pontszerző. A fővárosiak megszakítás nélkül hatodszor verték meg az Anaheimet, írta az MTI.

A Tampa Philadelphiában kapott ki, és így az idegenbeli, hatos győzelmi szériája is megszakadt. A hazaiaknál Shayne Gostisbehere az idényben 14. gólját ütötte, ami újonc hátvédként a legtöbb a klub történetében - Behn Wilson az 1978/79-es szezonban 13-szor talált be elsőéves védőként a Flyersben.

Az utolsó Toronto Maple Leafs a 48. percig 3-1-re vezetett a Buffalo Sabres ellen, mégis kikapott - 22-edszer 27 meccs alatt. A kanadai klub sorozatban ötödször maradt alul minimális különbséggel. Hétfői ellenfele ezt megelőzően hat szétlövéses párharcot veszített el.

A Colorado Avalanche fontos mérkőzésen - elsősorban Szimjon Varlamov 37 védésének köszönhetően - nyert az Arizona Coyotes ellen, így pontszámban beérte az éppen rájátszást jelentő helyen álló Minnesota Wildot.

Az Anaheim botlását kihasználta a Los Angeles Kings, amely egy pontra feljött a Csendes-óceáni csoportot vezető Ducksra. A Vancouver Canucks elleni 5-1-es végeredményt Jeff Carter állította be 300. NHL-góljával.

Philadelphia Flyers-Tampa Bay Lightning 4-2

Anaheim Ducks-Washington Capitals 1-2, szétlövés után

Forida Panthers-Boston Bruins 4-5, hosszabbítás után

Toronto Maple Leafs-Buffalo Sabres 3-4, szétlövés után

Colorado Avalanche-Arizona Coyotes 3-1

Calgary Flames-San Jose Sharks 1-2, hosszabbítás után

Los Angeles Kings-Vancouver Canucks 5-1