Két gólt tíz másodperc alatt

2016.03.10. 09:41

A Calgary Flames úgy verte a Nashville Predatorst hosszabbításban az NHL csütörtök hajnali játéknapján, hogy a 10. percben Johnny Gaudreau 10 másodperc alatt kétszer is eredményes volt. A vendégek megszakítás nélkül 14. mérkőzésükön szereztek pontot, és február 9-e óta nem kaptak ki alapjátékidőben, amely franchise rekord.

A hat meccs közül a legsimábbat Denverben játszották, a többin minimális különbséggel dőltek el a meccsek. A Colorado Avalanche 3-0-ra verte az elmúlt időszakban remeklő Anaheimet. Az orosz Szimjon Varlamov mind a 37 lövést védte, míg a rivális 14 találkozó óta először nem szerzett pontot, és hat idegenbeli győztelem után kapott ki ismét.

A Los Angeles Kings az első harmad után már 3-0-ra vezetett a ligaelső Washington Capitals ellen, amely aztán a harmadik harmadban egyenlített, ám végül mégis a hazaiak örülhettek, mivel Jeff Carter a hirtelen halálban betalált. A mérkőzést a szerb teniszsztár Novak Djokovic és Kobe Bryant, a helyi Lakers kosaras legendája is megtekintette a Staples Centerben. A címvédő Chicago Blackhawks büntetőkkel kapott ki St. Louisban, és a Blues sorozatban negyedszer nyert.

Az utolsó helyen álló Toronto Maple Leafs a hajrában egyenlített, majd szétlövésben legyőzte a New York Islanderst. A kanadai klub hat vereségből álló sorozatot zárt le.

Toronto Maple Leafs-New York Islanders 4-3, szétlövés után

St. Louis Blues-Chicago Blackhawks 3-2, szétlövés után

Calgary Flames-Nashville Predators 3-2, hosszabbítás után

Colorado Avalanche-Anaheim Ducks 3-0

Vancouver Canucks-Arizona Coyotes 3-2, hosszabbítás után

Los Angeles Kings-Washington Capitals 4-3, hosszabbítás után