Kiesés szélén a Chicago és a Detroit

2016.04.20. 10:23

A bajnok Chicago és a sorozatban 25. playoffját játszó Detroit is vereséget szenvedett, így mindkét csapat kiesés szélére került. A St. Louis és a Tampa is 3-1-re vezet. otthon kapott ki a New York Rangers a Pittsburgh-től, valamint a Nashville az Anaheimtől.

A Tampa úgy verte 3-2-re a Detroitot, hogy mindhárom gólja emberelőnyben esett. A győztes találatot a cseh Ondrej Palat ütötte 2 perc 59 másodperccel a vége előtt, így a Red Wings, amely sorozatban 25-ödször jutott a playoffba, könnyen lehet, hogy már az elején kiszáll. A meccs hőse az orosz Nyikita Kucserov volt, aki két gólja mellett gólpasszt is adott. A Detroit legnagyobb baja az emberelőny kihasználása. Ezen a meccsen négyből egyszer sem sikerült, de az egész sorozatban is 21 alkalomban mindössze egyszer. Csütörtökön, Tampában véget érhet a párharc.

Detroit Red Wings-Tampa Bay Lightning 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)

Gól: Darren Helm, Gustav Nyquist, ill. Nyikita Kucserov (2), Ondrej Palat.

A párharc állása: 3-1 a Tampa Bay javára.

A Pittsburghnél Matt Murray személyében szintén egy olyan kapus védett, aki a New York Rangers elleni szériában még nem kapott bizonyítási lehetőséget, és csapata 3-1-re diadalmaskodott. A győztes gólt Matt Cullen ütötte a harmadik harmad elején úgy, hogy az egymásra váró két védőt meglepve kiugrott, majd Henrik Lundqvist lába között a kapuba talált.

New York Rangers-Pittsburgh Penguins 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

Gól: Rick Nash, ill. Sidney Crosby, Matt Cullen, Kris Letang.

A párharc állása: 2-1 a Pittsburgh javára.

A St. Louis sorozatban másodszor is győzött a címvédő Chicago Blackhawks vendégeként, az orosz Vlagyimir Taraszenko kétszer volt eredményes, Brian Elliott pedig 39 védést mutatott be. A 2010-ben, 2013-ban és tavaly bajnok Chicago legutóbb 2012-ben kapott ki egymás után kétszer hazai jégen.

Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 3-4 (0-1, 2-1, 1-2)

Gól: Andrew Shaw, Duncan Keith (2), ill. Vlagyimir Taraszenko (2), Jaden Schwartz, Alexander Steen.

A párharc állása: 3-1 a St. Louis javára.

Az anaheimi dán Frederik Andersen először állt be a Nashville Predators elleni párharcra, és 27 védés mellett nem kapott gólt, így a Ducks szépíteni tudott két hazai vereség után.

Nashville Predators-Anaheim Ducks 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

Gól: Jamie McGinn, Rickard Rakell, Chris Stewart.

A párharc állása: 2-1 a Nashville javára.