Jönnek-mennek a szabadügynökök az NHL-ben

2016.07.02. 10:24

Pénteken indult a kereskedés az NHL-ben és ahogy az várható volt, hatalmas forgalom volt. Már az első órában 33-an írtak alá újabb kontraktust. Most csapatonként összeszedjük hogyan változtak eddig a keretek.

Az Anaheim eddig még senki sem szerzett meg, ugyanakkor öt játékosát – közte David Perront és Chris Stewartot is – elvesítette. Az Arizonában még lesz bőven munka, kérdéses Shane Doan, Viktor Tyihonov és Alex Tanguay sorsa is. Boston jelentős változáson megy keresztül. David Backes eddig legnagyobb név az érkezési oldalon Loui Eriksson pesig a távozáson. A Buffalo egyelőre boldog, Kyle Okposo megszerzése nagy fegyvertény. A Calgary is erősödött egyelőre Troy Brouwer és Chad Johnson érkezésével.

A Carolina Stempniak és Viktor Stalberg érkezésének örülhet. Chicago visszahozta Brian Campbellt a Floridától. A Coloradóban nagy jövés-menés volt már az első napon, Mikkel Boedker elvesztése és Fjodor Tyutin érkezése eddig a legfontosabb hír a csapat háza táján. A Columbusnál egyelőre Justin Falk távozása jelent igazi hírt. Dallasba Dan Hamhuis érkezett.

Két olyan csapat jön, amely alaposan felforgatja keretét. A Detroit Pavel Dacjuk pótlását igyekszik megoldani, Frans Nielsen érkezése erről szólt, de ott van egy évre szerződtetett Thomas Vanek is. Az Edmonton eladta Taylor Hallt, de érkezett egy védő Jonas Gustavsson és Milan Lucic is. Utóbbi nagyon komoly eredménynek tűnik. Jeff Zatkoff és Tom Gilbert érkezett Los Angelebe, a Minnesota viiszont Eric Staalal, Alex Stalock-kal és Chris Stewart-tal erősödött. A Montreal visszahozta a KHL-ből Alekszandr Radulovot, és szerződtette Al Montoyát. A Nashville eddigi legnagyobb szerzeménye Yannick Weber.

A New Jersey pocsék idényt tud maga mögött, így aztán nagyon belehúzott az első napon: Ben Lovejoy, Taylor Hall, Vernon Fiddler az eddigi szerzemények. A New York Islanders nem áll jól. Matt Martint, Frans Nielsen, Kyle Okposo, Brian Strait az eddigi veszteségek. Érkezett Andrew Ladd és Jason Chimera eddig. Lesz itt még munka. Rangers Michael Grabnert és Nathan Gerbe-t szerződtette. Az Ottawába nem érkezett eddig különösen nagyobb név. A Philadelphia pedig Dale Weise-t szerezte.

A Pittsburgh a legjobbjait meg tudta eddig tartani. A San Jose Mikkel Boedker és David Schlemko játékával erősödik majd. Brouwer és Backes is elment St. Louisból, David Perron visszatért, Carter Huttont pedig szerződtették. A Tampa legnagyobb erősítése, hogy Steven Stamkost és Victor Hedmant is megtartotta. A Toronto a New York-i Matt Martinnal erősödött.

Vancouverben Loui Erikson érkezésének örülnek nagyon. Washingtonban nagy változás eddig nem történt, míg Winnipeg két jó játékost kapott Brian Strait és Shawn Mattias személyében. Itt pedig a teljes lista böngészhető.