A Rangers veteránja a Bostont segíti

2016.08.31. 10:19

Ma egy kicsit a trade-ekre koncentrálunk, történt belőle éppen elég az elmúlt huszonnégy órában. Boston Bruins, Carolina Hurricanes, Calgary Flames és a Columbus Blue Jackets a négy célcsapat, többnyire UFA-król és sok csatát megért játékosokról van szó. No, meg egy GM hosszabbításáról és egy remek hokis visszatéréséről.

A Boston Bruins egy évre, 900 ezer dollárért szerződtette Dominic Moore-t, aki az előző idényben még a NY Rangersnél 80 alapszakasz meccsen és a playoffban is segítette csapatát. Moore-nak a Bruins a 10. NHL csapata és 36 évesen 765 meccsen van túl. A Boston emellett a védő Chris Castóval és Alex Granttel és a csatár Brian Ferlinnel kötött egyéves, kétutas megállapodást.

Brandon Pirrinek tavaly két egyesülete is volt, 61 meccsen 14 gólt és 29 pontot hozott össze az Anaheim és a Florida színeiben, most pedig a New York Rangers következik, egy évre, 1,1 millió dollárért. Chris Higgins profi próbaszerződést írt alá a Calgaryval. A 33 éves hokis öt szezont húzott le a Vancouvernél, majd idén februárban a Flordiához került. Higgins a 2009–2010-es idényben 12 meccs erejéig már szerepelt a Flamesben. A 34 éves Jarrett Stoll hasonló megállapodást írt alá a Columbus Blue Jackets-szal, tavaly kilenc pontja volt a New York Rangersben és a Minnesota Wildban. 

Egy darabig még várniuk kell egyik legjobbja visszatérésére a Tampának. Ryan Callahan vélhetően csak november közepén játszhat újra, csípőműtétje után lábadozik még. Callahan tavaly 73 alapszakasz meccsen 10 gólt és 28 pontot, a rájátszás 16 meccsén pedig 4 pontot hozott össze, június 21-én műtötték. A játékos azt mondta, reméli, hogy a jövő héten már elkezdheti a korcsolyás edzéseket. 

És a végére a GM: a Carolina Hurricanes menedzsmentje úgy döntött, hogy a 2018-as szezon végéig meghosszabbítja Ron Francis általános igazgató megbízatását. A vezető javára (is) írják, hogy a tavalyinál 15 ponttal többet szerzett a csapat, amely a nyári szabadság alatt alaposan megerősödött: Francis megszerezte Teuvo Teravainent, Bryan Bickellt, Viktor Stalberget, Lee Stempniakot, valamint hosszabbított két fiatal védővel, Noah Hanifinnel és Justin Faulkkal.