A Gretzky-utód korizott először az Edmonton új csarnokában

2016.09.02. 09:07 Módosítva: 2016.09.02. 09:08

A 2015-ös draft 1/1-esét, Connor McDavidet érte az a megtiszteltetés, hogy elsőként korcsolyázhatott ki a csillogó-villogó, átadás előtt álló új Edmonton aréna, a Rogers Place tükörsima jegére. Az Oilers elhagyja az 1974-ben átadott és a legutóbbi szezonig otthont adó Rexall Place-t és az impozáns, 483,5 millió dollárból felhúzott Rogers Place-be költözik, amelynek szeptember 10-én lesz majd a műszaki átadása. Szeptember 26-án, a Calgary elleni előszezon meccsen lesz a hivatalos avató és október 12-én, ugyancsak a Flames ellen az első bajnoki is.

De míg a bajnokság elkezdődik egy nagyszerű tornát, a világkupát rendezik majd meg szeptember 17. és október 1. között Torontóban, az Air Canada Centre-ben. Már a hivatalos csapatok listája napok óta ismert, a hivatalos mezszámokat csütörtökön osztották ki. Igazán nagyszerű sorozat lesz, telis tele NHL-sztárokkal. Kanada, Csehország, Európa válogatottja, Finnország, Észak-Amerika válogatottja, Oroszország, Svédország és az Egyesült Államok a résztvevő. Aki kíváncsi a főszereplőkre, itt böngészheti a névsort.

Sajnos Henrik Zetterberg, a Detroit svéd válogatottja nem lehet ott, ugyanis megsérült az egyik edzésen. Kiesése azért is nagy veszteség a svédeknek, mert Zetterberg lett volna a csapat kapitánya.

Még egy szerződés a végére. Zemgus Girgenson egy évre szóló, 1,15 millió dolláros megállapodást írt alá a Buffalo Sabresszel.