Újabb két sérült a cseh válogatottban

2016.09.05. 09:29

Már csak 12 nap a várva várt világkupáig, és a csehek tovább gyengültek. Két kulcsjátékosuk is sérülés miatt kénytelen kihagyni az NHL-es világsztárokkal rendezendő torontói vk-t, amelyet szeptember 17. és október 1. között bonyolítanak le. A ponterős csatár, Tomas Hertl és a kőkemény védő, Ratko Gudas sem játszhat a cseh válogatottban.

A 22 esztendős Hertl (San Jose Sharks) májusi lábsérülése még mindig nem jött teljesen rendben, míg az ütközésekben és a lövésblokkolásban jeleskedő Gudasnak (Philadelphia Flyers) a csuklója sérült meg a felkészülés során.

A csehek hétfőn kezdték meg az edzőtáborozást Prágában. Hertl helyére Michal Birner (Traktor Cseljabinszk), Gudas helyére pedig Tomas Kundratek (Slovan Bratislava) került.

A csehek az A csoportban a kanadai, az amerikai és az európai válogatottal játszanak. A B csoportba a finn, az orosz, a svéd csapat, valamint az észak-amerikai fiatalok válogatottja kapott besorolást.  Legutóbbi 2004-ben rendeztek a hokisok számára világkupát.

Közben a finnek kijelölték a két alternatív kapitányukat, ezek szerint a Tampa Bay-ben hokizó Valtteri Filppula és a Florida Panthersben szereplő Jussi Jokinen viseli majd az A betűs mezt.