Az Egyesült Államok győzelemmel folytatta a finomhangolást

2016.09.14. 10:02

Az Egyesült Államok úgy győzte le 3-2-re Finnországot a világkupa felkészülési szakaszában, hogy az amerikaiak már 3-0-ra vezettek kétharmadnyi játék után. A finnek az utolsó tíz percben kezdtek el zárkózni a vége nagyon szoros lett. Miközben egy kényszerű csere miatt kellett felbolygatni a kanadai csapatot.

T.J. Oshie már a 68. másodpercben betalált Pekka Rinne kapujába, sőt Kesler és Stepan ghóljaival a második harmad 6. percében már 3-0 volt az állás, a vége mégis nagyon szoros lett. A harmadik játékrészben Laine és Jussi Jokinen i szsépített, az utolsó két perce Rinnét is lekapták, mégsem jött össze az egyenlítő gól.

Lábsérülés miatt kikerült a szombaton kezdődő világkupára készülő kanadai jégkorong-válogatott keretéből Tyler Seguin és helyét Ryan O'Reilly foglalja el.

A 2011-ben Stanley Kupa-győztes, tavaly világbajnok, háromszoros All Star-válogatott Seguin (Dallas Stars) az amerikaiak elleni felkészülési mérkőzésen nekicsapódott a palánknak, később kiderült, hogy nem gyógyul fel a vk-rajtig.

A kétszeres világbajnok (2015, 2016) buffalói O'Reilly az előző idényben 71 mérkőzésen 60 pontot (21 gól, 39 gólpassz) gyűjtött. A magyarok elleni május 8-i, szentpétervári vb-meccsen - amelyen Kanada 7-1-re nyert - a csatár nem szerzett pontot, tette hozzá az MTI.