Nyolc évet hosszabbított a Boston alapembere

2016.09.27. 09:38

Brad Marchand meghosszabbította szerződését Boston Bruinsstal, az új kontraktus a 2025-ös szezon végéig érvényes és 49 millió, azaz átlagban évi 6,125 millió dollárról szól. Marchand az előző idényben 77 meccsen 37 gólig és 24 gólpasszig jutott el, karrierje során 454 találkozón 153 gólnál és 289 gólpassznál jár. Ami még ennél is fontosabb, a plusz/mínusz mutatója +138. Volt rengeteg felkészülési meccs is, beindult az élet az NHL-ben, ez mind a hajtás alatt. Egyelőre Vay Ádám nélkül.

cut

Nagy izgalommal vártuk a Minnesota bemutatkozó meccsét, de azt már jóval előtte lehetett tudni, hogy Vay Ádám most még nem kap szerepet. A Penn State Universityn, a Pegula Ice Arenában rendezett találkozón a Minnesota legyőzte a Bufalót. A Wildban Kurtis Gabriel és Jason Zucker szerzett gólt, a másik oldalon Zemgus Girgensons volt eredményes. A Wild kapuját Alex Stalock védte és Steve Michalek volt a cserekapus.

Az előszezont két vereséggel és 12 kapott góllal kezdő Columbus Sam Gagner hosszabbításban ütött góljával nyert a TD Gardenben. Az Edmonton birtokba vette új otthonát a Rogers Place-t. Az első meccsen gyorsan meg is verték a Calgaryt, Iiro Pakarinen, Ryan Vesce, Tyler Pitlick és Kris Versteeg ütötték a gólokat. Jiri Hudler gólja és gólpassza kellett a Dallas sikeréhez a St. Louis ellen. Egy védő, Justin Faulk emberelőnyös gólja pedig ahhoz, hogy a Carolina idegenben nyerjen.

A New York Islanders a nagy tehetségnek tartott Joshua Ho-Sang góljával és gólpasszával nullázta le a Philadelphiát. A New Jersey pedig Adam Henrique két találatával Montrealban aratott sikert, pedig 41-27 volt a kapura lövések aránya a Canadiens javára. A Devils egy másik csapata, egy másik Philadelphiát intézett el, a Flyers gól nélkül maradt a nyitó napon. A két Devils-kapus, Keith Kinkaid és Anders Lindbachk

A nap egyik hőse Phil Varone. Az ottawai csatár négy pontot (2+2) hozott össze a Toronto elleni meccsen. Max Domi vezérletével az egyik arizonai csapat legyőzte a Los Angelest, a másik – fordított felállásban rendezett – meccsen Brett Sutter, Tanner Pearson és Tyler Toffoli multipontjaival a Kings 4-3-ra nyert a Coyotes ellen.

Toronto-Ottawa 3-6

Boston-Columbus 2-3

Washington-Carolina 1-2

New Jersey-Philadelphia 2-0

NY Islanders-Philadelphia 3-0

Buffalo-Minnesota 1-2

Montreal-New Jersey 2-3

Dallas-St. Louis 3-1

Edmonton-Calgary 4-2

Calgary-Edmonton 1-2

Arizona-Los Angeles 5-3

Los Angeles-Arizona 4-3