Vay Ádám nem került be az NHL-es keretbe

2016.09.29. 11:18

Túl van a Minnesota Wild az első keretszűkítésen, az edzőtáborban szereplő 58 hokisból 49-en maradtak az NHL-es keretben. Ennek a keretszűkítésnek az eredménye, hogy Vay Ádám, a magyar válogatott kapusa három társával együtt az AHL-ben szereplő Iowa Wild-hoz került.

Nincs ebben semmi rossz, vagy furcsa, hiszen a magyar kapusnak négy társával kellett megküzdeni a helyéért, és hogy számítanak rá és jó kezekben van jól mutatja az a tény, hogy a tehetségeknek rendezett tornán csereként beszállva mindent védett, majd kezdőként kapott szerepet. Sőt, az NHL előszezonjában cserekapusként ott lehetett a legjobbak között.

Az várható volt, hogy az évi 4,3 millió dollárt kereső Devan Dubnyknak biztos helye van. Neki lehet a helyettese Darcy Kuemper. És akkor ott van még Alex Stalock és az AHL-ben is védő Steve Michalek. Így is szép eredmény, amit eddig Vas elért, ráadásul még csak 21 éves, az összes riválisa közül a legfiatalabb.

Vay mellett Guillaume Gelinas, Adam Gilmour és Alex Gudbranson került az AHL-be, Dmitrij Szokoliv az OIHL-s juniorligába, míg további négy játékos az Iowa edzéseit látogathatják, de egyelőre nincs szerződésük.

Vay az ötödik lehet, aki játszhat az AHL-ben. Ez korábban Szuper Leventének (ő bajnok is lett csapatával), Vas Jánosnak (ugyancsak Iowában), Kóger Dánielnek és Nagy Gergőnek sikerült.