Nullázást hozott a szezon első szabadtéri meccse

2016.10.24. 15:00

Az Edmonton továbbra is fantasztikusan szerepel. A hatodik meccsélből az ötödiket nyerte meg, és ezzel első a Pacificban. Ráadásul a winnipegi szabad ég alatt, a Tim Hortons NHL Heritage Classic keretében rendezett meccsen. A meccs második harmadában, nyolc percen belül esett mind a három gól. 

Heritage-Classic-Jets-Wheeler-Hawerchuk-featured.png

Cam Talbot mind a 31 kapura lövést megfogta, a találkozóra 33 240 néző volt kiváncsi az Investors Group Field, amely a kanadai amerikaifoci csapat, a Winnipeg Blue Bombers otthona amúgy. Érdekesség, hogy a hazaiaknak továbbra sem megy a nyitott pályás meccs. A 2013-14-es idény óta 14-szer nyertek a vendégek és csak ötször a hazai csapatok. Talbot pedig - akinek múlt szerdán születtek meg az ikrei - már harmadik nyitott pályás meccsen  védett.

Edmonton Oilers vs. Winnipeg Jets (0:3) összefoglaló

Connor McDavid, az Edmonton csapatkapitány ezen a találkozón egy gólpasszt adott, 4 gólja és 9 pontja van, ezzel Brent Burns (San Jose) és Brad Marchand (Boston) társaságában vezeti a pontlistát. A meccset egyébként két Hall of Fame-es, Wayne Gretzky és Dale Hawerchuk ünnepélyes korongbedobása előzte meg.

A Minnesota Zach Parise 300. NHL-góljával vezetett, ám a New York Islanders 3:08 perc alatt háromszor is betalált, és nyert. A New York Rangershez visszatért ágyéksérüléséből Dan Girardi, és győztes gólt ütött az Arizona Coyotes ellen. Girardi 2015. november 12-e után volt megint eredményes.

Az Anaheim megnyerte szezonbeli első hazai meccsét, a Vancouver kétszer is egyenlíteni tudott, de aztán Nick Ritchie találatára már nem volt válasz. Ez volt a Vancouvernek az első olyan meccse, amikor nem szerzett pontot. A Canucks játékosa, Bo Horvat hatodik meccsén a harmadik gólját ütötte, ez most ráadásul emberhátrányból sikerült neki.

Winnipeg Jets-Edmonton Oilers 0-3 (0-0, 0-3, 0-0)

G.: Letestu, Nurse, Kassian

New York Islanders-Minnesota Wild 6-3 (0-0, 3-2, 3-1)

G.: Tavares (2), de Haan, Boychuk, Quine, Hickey, ill. Parise (2), Niederreiter

New York Rangers-Arizona Coyotes 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

G.: Jooris, J. Miller, Girardi, ill. Vrbata (2)

Anaheim Ducks-Vancouver Canucks 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

G.: Cogliano, Fowler, Ritchie, Perry, ill. Horvat, H. Sedin