Fantasztikus Montreal, csodálatos Edmonton

2016.10.27. 10:50

Erre azért kevesen gondoltak. Persze, még csak 6-7 meccset játszottak a csapatok az alapszakaszi 82-ből, de nem sokan fogadtak volna rá, hogy két hét után keleten a Montreal, nyugaton az Edmonton áll majd az élen. A Canadiens sorozatban ötödször nyert, rendes játékidőben nincs még veresége, míg az utóbbi évek óta tök utolsó Edmonton első hét meccséből a hatodikat nyerte, amire 1985 óta nem volt példa.

New York Islanders-Montreal Canadiens 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)

Hiába állt fel kétszer is vesztésről az Islanders, 57:03-nál a védő Shea Weber idei harmadik góljával eldöntötte a meccset. A gól emberelőnyben esett, Jeff Petry a kék vonalról tette le kapásra és a Nashville-től érkezett védő pontosan bombázott a kapuba. A Canadiens az NHL idei szezonjának egyetlen csapata, amely rendes játékidőben még nem kapott ki. Tomas Plekanec a 850. meccsét játszotta

G.: Tavares, Seidenberg, ill. Byron, Danault, Weber.

Montreal Canadiens vs. New York Islanders (3:2) összefoglaló

New York Ranges-Boston Bruins 5-2 (0-2, 3-0, 2-0)

Brandon Pirri két gólt ütött és a szintén eredményes Jimmy Vesey-vel együtt már négy gólnál jár. A Rangers 0-2-es első harmad után vágott ötöt a Bostonnak, amely sorozatban harmadszor kapott ki. A Bruinsban Zane McIntyre először volt kezdő pályafutása során, biztos nem ilyen debütálásra számított. Érdekes Austin Czarnik esete is, akit a Providence-ből hívtak fel a meccs előtt. Ez volt a harmadik élete harmadik NHL-meccse és az első gólja.

G.: Nash, Hayes, Pirri (2), Vesey ill. Pastrnak, Czarnik

Boston Bruins vs. New York Rangers (2:5) összefoglaló

Edmonton Oilers-Washington Capitals 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

Tényleg kezd beérni a munka Edmontonban, még Alekszandr Ovecskin sem birt, ezúttal a két gólt szerző Benoit Pouliot-val, illetve a 34 lövést hárító Cam Talbottal. Ryan Nugent-Hopkins és Conn McDavid két-két gólpasszt adott, az Oilers sorozatban negyedszer nyert. A 30 éves Pouliot a rutinosabb játékosok közé tartozik, ez volt az idei 3., pályafutása 110. gólja. 

G.: Pouliot (2), Maroon, Lucic, ill. Ovecskin.

Anaheim Ducks-Nashville Predators 6-1 (1-0, 5-0, 0-1)

A második harmadban, 15 perc alatt öt gólt ötütt az Anaheim, ezzel alaposan elintézte a Nashville-t. A két csapat először találkozott azóta, hogy a Preds a hetedik meccsen elintézte az Anaheimet a Stanley Kupa első körében. De ez egy új év, egy új csapat, de még élénken él az emlék a fejekben, ahogy ezt a hatodik gólt szerző Ryan Kesler is megfogalmazta. Az Anaheim három emberelőnyös és két emberhátrányos gólt ütött, amire nem volt eddig példa a franchise történetében, de az NHL-ben is 2008 óta egyszer sem. A Nashville idén február 4-e óta nem kapott ennyi gólt. Corey Perry a 670. pontját szerezte a meccsen ezzel a klub örökrangsorában megelőzte a harmadik helyen álló Paul Kariyát. 

G.: Ritchie, Silfverberg (2), Perry, Cogliano, Kesler, ill. C. Wilson.