A MSG most nem jó ómen a Rangersnek

2017.03.23. 10:52

A vendég Islanders 3-2-re legyőzte a Rangerst az NHL szerdai játéknapjának New York-i rangadóján. A hazaiak sorozatban hetedszer kaptak ki saját közönségük előtt, a vendégek viszont sikerükkel életben tartották esélyüket a rájátszásba kerülésre, hátrányuk két pont az utolsó playoff-helyet elfoglaló Boston Bruins mögött.

A szintén a rájátszásra hajtó Toronto Maple Leafs úgy ért el fontos győzelmet az oda már biztosan bejutó Columbus otthonában, hogy öt gólját öt játékos szerezte. A kanadai gárda legutóbbi nyolc meccséből hatot megnyert, és jelenleg az atlanti főcsoport harmadik helyén áll.

Rangadót vívott egymással a Csendes-óceáni divízió két élcsapata, az Anaheim Ducks és az Edmonton Oilers: a hazaiak egygólos győzelmükkel megelőzték riválisukat és előreléptek a csoport második helyére. A liga rangsorát 85 ponttal vezető Connor McDavid ezúttal egy gólt és két gólpasszt ért el a vesztes kanadai együttesben.

A 2015-ös 1/1-es, Connor McDavid gólt ütött és két gólpasszt adott. A fiatal edmontoni ezzel mmost már négy pont előnnyel, 85 ponttal vezeti a listát. 

Columbus Blue Jackets-Toronto Maple Leafs 2-5 (0-2, 2-1, 0-2)

Gól: David Savard (6), Brandon Saad (21) – Leo Komarov (12), Auston Matthews (33), William Nylander (20), Nazem Kadri (30), Nyikita Zajcev (4) 

New York Rangers-New York Islanders 2-3 (0-0, 2-1, 0-2)

Gól: Mats Zuccarello (15), Rick Nash (20) – Anders Lee (27), Nyikolaj Kuljomin (12), Andrew Ladd (20) 

Anaheim Ducks-Edmonton Oilers 4-3 (2-2, 2-0, 0-1)

Gól: Patrick Eaves (25), Hampus Lindholm (6), Josh Manson (4), Rickard Rakell (32) – Leon Draisaitl (25), Connor McDavid (26), Mark Letestu (15).

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) továbbra is bíznak abban, hogy az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő játékosok ott lehetnek a jövő évi pjongcsangi téli olimpián, számolt be minderről az MTI. Minderről azok után nyilatkozott a NOB egyik szóvivője, hogy Gary Bettman, az NHL első embere szerdán arról beszélt, a dolgok jelenlegi állása szerint nem valószínű, hogy az Észak-Amerikában játszók elutaznak a Távol-Keletre.

"Továbbra is reménykedünk, hogy láthatjuk a világ legjobb jégkorongozóit az olimpián, hiszen a szurkolók is erre vágynak" - mondta a NOB egyik szóvivője.

Bettman szerdai interjújában úgy fogalmazott, február eleje óta nem tárgyaltak sem a NOB-bal, sem a nemzetközi sportági szövetséggel (IIHF), s jelenleg nincs is újabb időpont az egyeztetésre, így "mindenkinek azt kell feltételeznie, hogy NHL-es hokisok nélkül rendezik majd meg a téli játékokat".

A sportvezető elmondta, a ligának óriási anyagi veszteséget jelent, hogy két és fél hétre leállítsa a bajnokságot a játékok miatt, ráadásul a sérülések veszélye is nagy, így szeretnének valamiféle kompenzációt kapni a NOB-tól és a IIHF-től. Ugyanakkor erre a másik oldal nem hajlandó, sőt, a NOB a legutóbbi öt olimpiával ellentétben a dél-koreai játékokon már a jégkorongozók biztosítását és szállítási költségeit sem hajlandó állni. Hozzátette, megoldásként azt is javasolták, hogy kezelje a NOB kiemelt olimpiai szponzorként az NHL-t a játékokon, ám a bizottság erre sem hajlandó.

Az NHL az 1998-as olimpiára engedte el először a hokisokat, s azóta minden játékokon szerepeltek a liga legjobbjai. Ám az egyeztetések általában - a nem tengerentúli események előtt - mindig nehézkesen mentek. Legutóbb, a 2014-es szocsi olimpiát megelőzően szintén sokáig úgy tűnt, hogy az NHL nem szünetel majd a játékok miatt, ám végül 2013 júliusában mégis sikerült megállapodást kötniük a feleknek.