Ijesztő, ahogy a hokikapus összeesett

2017.04.02. 13:58

Ijesztő jelenetek zajlottak le a Philadelphia-New Jersey NHL-meccs elején. Michal Neuvirth, a Flyers 29 éves kapusa egyik pillanatról a másikra esett össze a jégen. Senki nem volt körülötte, egész egyszerűen elveszítette az eszméletét. Az alábbi videón jól látszik, hogy az egyik játékvezető egyből a kapus felé indult és a hazaiak kispadjáról is mindenki igyekezett menteni a kapust.

Szerencsére, Neuvirth néhány másodperccel később magához tért, de a tekintetéből látszott, azt sem tudja, hol van. Kórházba szállították, ahol megfigyelés alatt tartották, de az állapota azóta javult. A következő mecset egészen biztosan kihagyja és még vizsgálatok várnak rá, hogy kiderítsék, egészen pontosan mi is történt, de már nyilatkozni is tudott, ahol elmondta, fogalma sincs mi történhetett, egyszerre elsötétült körülötte minden, de már teljesen fittnek érzni magát.

A Philadelphia ennek ellenére úgy tudta megnyerni 3-0-ra a meccset, hogy még a meccs előtt nem sokkal derült ki, hogy a második számú kapus, Steve Mason sem tudja vállalni a játékot. Így aztán a farmcsapattól rendelték be a harmadik számú Anthony Stolarzot, aki Wells Fargóból öt perccel a korong bedobása előtt érkezett meg. Éppen csak beöltözött, amikor jött Neuvirth balesete. A jégre lépett és végül kapott gól nélkül hozta le a meccset.